Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Halıda dünya lideri

Gaziantep’in halı üretiminde dünya liderliğine yerleştiğini ifade eden Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu kentin farklı sektörlerde de yeni hikayeler yazmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Hannover Domotex 2018 Halı ve Zemin...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Halıda dünya lideri

Gaziantep’in halı üretiminde dünya liderliğine yerleştiğini ifade eden Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu kentin farklı sektörlerde de yeni hikayeler yazmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Hannover Domotex 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarında GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer’i kutlayaran Hıdıroğlu, fuar hakkında bilgiler aldı.

Gaziantepli halıcılara ait stantlarda inceleme yapan Hıdıroğlu Almanya’da Türkiye adına büyük başarılara imza atıldığını ve bu gururu herkesin görmesi gerektiğini belirtti. Almanya’nın Hannover kentinde açılan Uluslararası Domotex 2018 Halı ve Zemin kaplamaları Fuarında incelemeler yapan Hıdıroğlu, fuarda ziyaret ettiği Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan ve Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer’den fuar çalışmaları hakkında bilgiler alarak heyet halinde Gaziantepli halı firmalarına ait stantları ziyaret ettiler.

Gaziantep’in halıyla önemli bir hikaye yazarak kentin adının dünya liderliğine yazdırıldığını ifade eden GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu “Domotex 2018’e katılan firmalarımızı GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve Halıcılar Odası Başkanımız Mehmet Törer’in şahsında kutluyorum. Gaziantep halı üzerine gerçekten büyük bir hikaye yazdı ve bu hikaye kentimizi bu sektörde dünya liderliğine taşıdı. Gaziantep’in diğer sektörlerde de yeni hikayeler yazmaya ihtiyacı var. Herkesin bu fuarı ziyaret etmesini ve Türkiye’nin yaşadığı gururu yakından görmesini tavsiye ediyorum. Halı gibi birkaç sektörde daha yeni hikayeler yazmak zorundayız. Bunu belki 5 on yıl sonra bugün halıda yaşadığımız gururu yaşayarak görürüz. Belki biz göremeyiz ama çocuklarımız bu yeni başarı hikayelerinin sonuçlarını görür. Gerçekten kent olarak böyle büyük başarılara bundan sonra da ihtiyacımız var. Çünkü Gaziantep bu başarıları hak ediyor, gelecekte de hak etmeye devam edecek. Ben ilk kez Hannover’e geliyorum. Geldiğim ve bu başarıları yerinde gördüğüm içinde çok mutluyum. Ziyaret ettiğimiz Gaziantepli halı firmalarımızın stantlarında gördüğümüz yenilikler ve ihtişam bizim ve ülkemiz için gerçekten gurur kaynağı. Bu öyküyü yazan halıcılarımıza kentimiz ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum“ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.