Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Garanti Bankası, Kadın Girişimciliğine Yönelik Çalışmalarının 10’uncu Yılını Kutluyor

Garanti Bankası, kadın girişimciliğine yönelik çalışmalarının 10’uncu yılını kutluyor. Kadınların girişimci olmasının önündeki engelleri kaldırmayı, kadın girişimcileri güçlendirmeyi ve sürdürülebilirliğine destek olmayı hedefleyen...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Garanti Bankası, kadın girişimciliğine yönelik çalışmalarının 10’uncu yılını kutluyor. Kadınların girişimci olmasının önündeki engelleri kaldırmayı, kadın girişimcileri güçlendirmeyi ve sürdürülebilirliğine destek olmayı hedefleyen Garanti, faaliyetlerini ’finansman sağlama’, ’cesaretlendirme’, ’eğitim’ ve ’yeni pazarlara açılma’ olarak, 4 temel başlıkta ele alıyor.
Garanti Bankası’nın, 10’uncu yılını geride bırakan kadın girişimciliği çalışmaları hakkında, Kırklareli’de düzenlenen 33’üncü Kadın Girişimci Buluşması’nda bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Çalışma hayatında yer alan kadın ekonomik açıdan güçlenirken, aile içindeki konumu da iyileşiyor. Aile içi karar verme gücü, kendine duyduğu güven ve toplumsal saygınlığı artıyor. Biz de Garanti Bankası olarak, bu farkındalıkla, kadın girişimcileri odağına aldığımız ve onları daha da güçlendirmek üzere çıktığımız bu zorlu yolda, 10’uncu yılımızı kutlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.
10 sene boyunca, tanık oldukları tüm hikayelerin ortak noktasında, kadın girişimciliğinin önündeki başlıca engellerden birinin aile ve toplumsal baskı olduğunu belirten Karadere, “Ancak, iş hayatına atılan kadın girişimciler, çevresindekilerin ’yapamazsın’ telkinlerine rağmen yoktan var ediyor, kendinden çok başkalarını düşünüyor, çevresini geliştiriyor ve engel tanımıyor. İşte sırf bu nedenle, sektörden bağımsız olarak tüm kurumların, tüm bireylerin farkındalıkla hareket etmesi, omuz omuza çalışması ve bu konuda bir sorumluluk üstlenmesi gerektiğine gönülden inanıyoruz. Konuyu ilk gündeme getiren ve farkındalık yaratarak birçok kuruma örnek bir banka olmanın bilinciyle, ilk günkü heyecanımızdan daha da güçlü bir motivasyonla çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kadın girişimciler açısından finansmanı doğru kullanmak, üretime çevirmek ve istihdama kaaytkı sağlamak için yol göstermenin finansman sağlamaktan daha önemli olduğunu bildiklerini söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, sürekli yeniledikleri araştırmalar ve sahada edindikleri tecrübeyle, önümüzdeki dönemde de kadın girişimcilerin yoluna ışık tutmak için elimizden gelen gayreti göstereceklerinin altını çizdi.
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar ise gerçekleştirilen Kadın Girişimci Buluşması için “KAGİDER ve Garanti Bankası olarak uzun süredir işbirliği içindeyiz. Kadın Girişimci Buluşmaları ile ülke çapında daha fazla kadına ulaşmak, daha fazla kadının finansa erişimini kolaylaştırmak ve kadın girişimcilerin yaşadığı zorluklara daha etkin çözümler üretebilmek için Anadolu’ya açıldık. Kırklareli, Türkiye’de en yüksek istihdam oranı ve işgücüne katılma oranına ulaşan iller bölgesinde yer alan bir il olarak güçlü ve üretken bir nüfusu, insan kaynağı olarak barındırıyor. İnanıyoruz ki, toplantımız sonrası bölgedeki kadın girişimciler işlerini büyütecek imkanlar yakalayacak ve daha fazla insanın, daha fazla kadının istihdama katılmasına da katkı sunacak” diye konuştu.
Kadın girişimcilere 10 yılda 3 milyar TL’den fazla kredi desteği sunan Garanti, KAGİDER ve Ekonomist dergisi işbirliğiyle, 10 yıldır gerçekleştirdiği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’yla, 31 bine yakın kadına ilham verici hikayelerini anlatma fırsatını sundu. 2008’den bu yana KAGİDER’le birlikte düzenlediği Kadın Girişimci Buluşmaları sayesinde 6 binden fazla kadın girişimcinin kişisel gelişimine destek oldu. 2012’de Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle (BÜYEM) başlattığı ’Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ projesiyle bin 500’den fazla kadının işlerini daha iyi yönetebilecek bilgi ve beceriler kazanmasını sağladı.
Garanti, kadın KOBİ’lere hizmet veren bankaları bir araya getiren ve Garanti’nin desteğini uluslararası bir boyuta taşıyan Global Banking Alliance For Women’ın üyeleri arasında yer alıyor. Kredi Garanti Fonu’yla imzaladığı protokolle, kredi aşamasındaki kadın girişimcilere kefalet desteği sunan Garanti, kadın girişimcilerin tedarik zincirine katılımını destekleyen WeConnect International’ın Türkiye’deki ilk üye bankası. Kadın girişimcilere uluslararası pazarlarda yeni iş fırsatları yaratmak amacıyla Eylül ayında düzenlenecek olan “Kadın Tedarikçiler Forumu”na destek veren Garanti aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayan ilk banka. 2014 yılında kadın konusunda bir çalışma grubu kuran Garanti, üst yönetim temsilcilerinden oluşan Kadın Komitesiyle çalışmalarına devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.