Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAHİB’in halıda İngiltere hedefi 500 milyon dolar

Güneydoğu Hali İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, İngiltere pazarında yıllık 500 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini söyledi.İngiltere’nin Horrgate şehrinde düzenlenen The Flooring Show Harrogate Fuarına Ekonomi...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GAHİB’in halıda İngiltere hedefi 500 milyon dolar
Güneydoğu Hali İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, İngiltere pazarında yıllık 500 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini söyledi.
İngiltere’nin Horrgate şehrinde düzenlenen The Flooring Show Harrogate Fuarına Ekonomi Bakanlığı desteği ile GAHİB bünyesinde yürütülen “Dünya Dokuma Makine Halıcılığında Liderliğin Korunması” UR-GE Projesi kapsamında katılan firmalar yoğun temaslarını sürdürüyor. Yıllık 200 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren İngiltere’nin halı ve kilim sektörüyle ilgili yıllık 1 milyar dolar ithalat yaptığını ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Türkiye’nin İngiltere’ye yıllık ortalama 70-80 milyon dolarlık halı ihraç ettiğini, hedeflerinin bu pazarda 500 milyon dolarlık yıllık ihracat geçekleştirmek olduğunu belirterek çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu GAHİB’in fuarda yer alan standını ziyaret ederek katılımcıları kutladı. İngiltere ekonomisi ve ithalat hacmi hakkında da Gaziantepli halıcılarla çeşitli bilgiler paylaşan Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu’ya GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan günün anısına bir plaket takdim etti.
İngiltere’nin yıllık 200 milyar dolar ithalat yaptığına dikkat çeken Kaplan, “Fuarda yer alan standımızı ziyaret eden Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu’ya bizlerle paylaştığı bilgiler için teşekkür ediyoruz. İngiltere ihracatçılarımızın tamamı için büyük bir pazar. Yıllık 200 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren İngiltere’nin sektörümüzle ilgili halı ve kilim ithalatı yaklaşık 1 milyar dolar. Halen Türkiye’nin bu pastadaki payı ise yüzde 8 civarında. GAHİB üyelerimizin İngiltere’ye halı ihracatı ise 70-80 milyon dolar civarındadır. Yıllık 1 milyar dolar halı ve kilim ithalatı gerçekleştiren İngiltere için ortaya koyduğumuz hedef yıllık 500 milyon dolardır. Bu hedefi gerçekleştirmek için elbette sadece GAHİB değil, sektörümüzdeki bütün ihracatçı ve halı üreticilerimizin bu pazarda ciddi anlamda çalışmalar yapması, ürünlerimizi bütün özellikleriyle tanıtması gerekiyor. Fuarda standımızı ziyaret edenlerin Türkiye’ye ve Türk firmalara bakış açısı olumlu. Ürünlerimizi beğeniyorlar. Bugün standımızı ziyaret eden Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu’da İngiltere ekonomisi ve ithalat politikasıyla ilgili bir hayli güzel bilgiler verdi. Bu bilgiler ışığında inanıyorum ki sektörümüzdeki bütün firmalarımız İngiltere pazarlarını tanımak ve bu pazarlardaki payımızı arttırmak için sürekli bu bölge ile koordinasyon sağlayacaktır” dedi.
GAHİB üyesi 20 Gaziantepli firmanın katıldığı fuarda temasların yoğun bir şekilde sürdüğü de açıklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.