Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Franız eski bakan: Merkel başarısız oldu, liderliği Hollande devralsın

Fransa eski Milli Eğitim Bakanı ve Sosyalist Parti (PS) milletvekili Benoît Hamon, Yunanistan'da gerçekleştirilen referandumda ortaya çıkan sonucun Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mağlubiyeti anlamına geldiğini savundu. Krizin yönetiminin...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa eski Milli Eğitim Bakanı ve Sosyalist Parti (PS) milletvekili Benoît Hamon, Yunanistan'da gerçekleştirilen referandumda ortaya çıkan sonucun Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mağlubiyeti anlamına geldiğini savundu. Krizin yönetiminin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından devralınması gerektiğini vurguladı.

AFP'ye konuşan Hamon, "Bu sonuçla Angela Merkel kaybetti. Sosyal demokratlar da dahil olmak üzere Almanya kaybetti. Liderliği François Hollande devralmalı." ifadelerini kullandı. Eski bakan, Avrupa'da milliyetçiler ve liberallerin Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkması yönünde aynı amaçlarının bulunduğunu hatırlatarak bu adımın Avrupa'nın parçalanmasına yol açacağı uyarısında bulundu.

Acil olarak Atina ile yeniden görüşmelerin başlaması gerektiğini de aktaran Fransız siyasetçi, Yunanistan'ın Euro bölgesinden kalması çerçevesinde, borçlarının sürdürülebilirliği ve yeniden yapılandırılmasının görüşülmesi gerektiğini savundu. Hamon bu öneri için François Hollande'ın önünde tarihi bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Benoît Hamon, demokratik gerekliliğin, Avrupa'yı ortak bir Euro bütçesi, vergi uyumu ve kurumlar vergisi oranları ile sosyal konularda yakınlaşmaya ittiğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.