Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiyatlar uçtu!

Arz ve talep piyasasındaki gelişmeler ve jeopolitik riskler nedeniyle son 2 yılda sert düşüş gösteren petrol fiyatı yeniden yükselişte.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fiyatlar uçtu!
Brent petrolün varil fiyatı, 2 yıllık düşüşün ardından 2016'da yükselişe geçerek yılın başından bu yana yüzde 35'in üzerinde değer kazandı.

Yenişafak'ın haberine göre, yılbaşından bu yana yükseliş trendinde olan Brent petrolün varil fiyatının geçen ay arza ilişkin tedirginlikler ve jeopolitik risklerin yeniden belirmesiyle yaklaşık yüzde 13 oranında değer kaybetmesi, küresel pay piyasalarında da satış baskısını artırmıştı.

ARZ VE TALEP DENGESİZLİĞİ

Bu ayın başında da gerilemeye devam ederek 41,49 dolarla yaklaşık 3,5 ayın en düşük seviyesini gören Brent petrolün varil fiyatı, arz ve talep piyasasındaki dengesizliğin giderileceğine yönelik beklentilerin artmasıyla kayıplarının tamamını telafi ederek artıya geçti. Söz konusu gelişmelerin etkisiyle 51 doları aşan Brent petrolün varil fiyatının, ağustos ayı içindeki yükselişi yaklaşık yüzde 18 oldu. Böylece geçen 2 yılda sert düşüş gösteren Brent petrolün varil fiyatı, yılın başından bu yana geçen 7,5 aylık sürede ise yüzde 35'in üzerinde değer kazandı.

52 DOLARDAN DÖNDÜ

Brent petrolün varil fiyatı, dün 51,19 dolarla son 2 ayın en yüksek seviyesini gördü. 22 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine
ulaştı. Analistler, petrol üreticisi ülkelerin petrol fiyatlarının istikrarına yönelik olumlu söylemlerinin ve ham petrol stoklarındaki azalışın Brent petrolün varil fiyatını yukarı yönlü etkilediğini belirtiyor.

Baker Hughes firması tarafından dün açıklanacak sondaj kuyu sayısının Brent petrolün yönü üzerinde belirleyici olabileceğini ifade eden analistler, petrolde yükselişin devamı halinde 50,90 - 51,80 - 52,20 doların direnç, geri çekilmelerde ise 50,55 - 49,90 doların destek olarak izlenebileceğini ifade ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.