Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırsatlar ülkesi Amerika, Bursalı firmaları bekliyor

Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Başkanı Ali Koçak, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Bursalı firmalar için fırsatlar taşıdığını belirterek, “ABD halkı, Türk markasının kalitesine güveniyor” dedi.Bursalı firmaların...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fırsatlar ülkesi Amerika, Bursalı firmaları bekliyor

Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Başkanı Ali Koçak, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Bursalı firmalar için fırsatlar taşıdığını belirterek, “ABD halkı, Türk markasının kalitesine güveniyor” dedi.

Bursalı firmaların farklı ülke pazarlarında rekabetçiliğini ve ihracat kabiliyetini güçlendirmesine destek olan Küresel Fuar Acentesi, Bursalı firmaları uluslararası fuarlarla buluşturmaya devam ediyor. ABD’nin en önemli ticaret merkezlerinden New York’a giden Bursalı tekstilciler, Texworld USA 2017 Fuarı’nda yabancı alıcılarla buluştu. KOSGEB destekleriyle ABD pazarını mercek altına alan Bursalı firmalar, burada sektördeki yeni gelişmeleri ve trendleri yakından inceleme fırsatı yakaladı. Program kapsamında BTSO üyeleri, ayrıca yabancı iş dünyası temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Başkanı Ali Koçak da ikili iş görüşmeleri sırasında Bursalı firmaları ziyaret etti. ABD’nin 320 milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en büyük pazarlarından birisi olduğunu ifade eden Koçak, ABD ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin her geçen yıl arttığını belirtti. Koçak, ABD pazarında kalıcı oyuncu olmak için en önemli iki faktörün kalite ve fiyat olduğunu söyledi. Türk ürünlerinin kalitesinin ABD halkı tarafından çok iyi bilindiğini belirten Koçak, şöyle konuştu:

“Bu kaliteyi korumak ve sürdürebilmek çok önemli. ABD’de ciddi bir rekabet ortamı var. Firmalarımız kaliteyi yüksek tutup, fiyatı ise normal seviyede tutarsa, ABD pazarında başarılı olabilir.”

ABD pazarında kalıcı oyuncu olmak isteyen firmaların öncelikli olarak pazar araştırmasını iyi yapması gerektiğini kaydeden Koçak, BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi çalışmasının Bursalı firmaların dünyaya açılması noktasında büyük fayda sağladığını kaydetti. BTSO’nun iş dünyasına yönelik vizyoner çalışmalara imza attığına işaret eden Koçak, “ABD pazarında Bursalı firmalar mutlaka var olmalıdır. Bunun için karşılıklı ziyaretler büyük önem taşıyor. Bu pazar zor, ama istikrarlı ve uzun vadeli bir özelliğe sahip. Mutlaka Bursalı firmalar ABD’deki fırsatları iyi değerlendirmeli” ifadelerini kullandı. Koçak, Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde TİM işbirliğiyle BTSO’nun destekleriyle faaliyet gösteren New York Türkiye Ticaret Merkezi’nin de firmaların ABD pazarında kalıcı olması noktasında önemli bir adım olduğunu belirtti.

“Yurt dışı organizasyonlarımız sürecek”

Türk ürünlerinin kalitesinin dünya tarafından kabul edildiğini kaydeden BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, “Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında şimdiye kadar 4 bin 500’den fazla iş dünyası temsilcimizi yurt dışı fuar organizasyonlarıyla buluşturduk. Texworld Fuarı da sektörümüz için büyük anlam taşıyor. Türk ürünlerimizin kalitesini burada bir kez daha gördük. KOSGEB ve Odamızın destekleriyle üyelerimiz, ABD’de yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. İş dünyası temsilcilerimiz, sektördeki yeni gelişmeleri yakından inceleme fırsatı yakaladı. ABD programımız kapsamında Bursalı firmalarımız ayrıca New York Türkiye Ticaret Merkezi’ni de görme fırsatı yakaladı. İş dünyası temsilcilerimizi uluslararası arenada konumunu güçlendirecek organizasyonlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen iş gezisine KOSGEB de önemli destek sağlıyor. KOSGEB tarafından proje kapsamındaki organizasyona katılan firmalara yakın ülkeler için 3.000 TL, uzak ülkeler için ise 5.000 TL’ye kadar destek veriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.