Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fındık İhracat Birlikleri Rekolte Açıklamayacak

Karadeniz Fındık Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri, fındıkta bu yıl rekolte tahminin de bulunmayacaklarını açıkladılar.Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadeniz Fındık Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri, fındıkta bu yıl rekolte tahminin de bulunmayacaklarını açıkladılar.
Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları İlyas Edip Sevinç ve Ali Haydar Gören, ortak yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler: “Her yıl olduğu gibi Şubat ayı ortası itibarı ile birliklerimiz bünyesinde bulunan Fındık Tanıtım Grubu (FTG) tarafından yapılan fındık bahçelerinde çiçek sayımı sonuçları hakkında herhangi bir açıklama yapılmayacaktır. Bu nedenle FTG’ye atfen hiçbir söylentiye itibar edilmemelidir. Bu kararın alınmasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in Trabzon’da yapılan Ortak Akıl Toplantısı’ndaki açıklama ve tavsiyeleri esas alınmıştır. FTG’nin fındık bahçelerinde, rekolte tahminlerine yönelik ve bu güne kadar çok başarılı sonuçlar alınan rutin çalışmaları, sezon boyunca çeşitli aşamalarda devam ettirilecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.