Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fındık fiyatı yükselmiyor

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, son günlerde inişli-çıkışlı bir grafik izleyen fındık fiyatlarının üreticiyi panikletmek amacını taşıdığını söyledi.Uğur Cörüt yaptığı açıklamada, 1 Eylül’de başlayan yeni...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fındık fiyatı yükselmiyor
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, son günlerde inişli-çıkışlı bir grafik izleyen fındık fiyatlarının üreticiyi panikletmek amacını taşıdığını söyledi.
Uğur Cörüt yaptığı açıklamada, 1 Eylül’de başlayan yeni fındık sezonuyla birlikte fiyatların borsa tahtasında 13 TL, serbest piyasada ise 15 TL’ye kadar yükseldiğini ancak daha sonra inişe geçtiğini belirtti. Fiyatların son olarak 12.50 TL’de kaldığını ancak Cuma günü itibariyle bu rakamın 12.15 TL’ye kadar düştüğünü belirten Cörüt, “Fındık alıcı firma ve manavları arasında bir dayanışma olduğu görülüyor. Fiyatları düşük seviyede tutarak üreticiyi panikletmek ve fındıklarını ucuz fiyata piyasaya indirmeleri sağlanması amaçlanıyor. Bu yaklaşım tarzı üreticinin alın terine ambargo koymaktır” dedi.
Bu sezon fındık rekoltesinin düşük olduğunu ve arz talep dengesine bakıldığında fiyatın yükselmesi gerektiğini dile getiren Cörüt, “Fındık alıcı firmalar fiyatı düşük tutmakta ısrar ediyorlar. Bu durumda üreticilerimize tavsiyemiz; fındıklarını piyasaya indirmesinler ve emanete fındık vermesinler. Mutlaka fındık fiyatları yükselecektir. Üreticilerimiz ayrıca piyasaya fındık indirmeden önce piyasa araştırması yapsınlar. Çünkü her manav ayrı bir fiyat vererek fındık alıyor. Üreticilerimiz bu konularda uyanık olsunlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.