Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fındık fiyatı 12 liranın altına düştü

Ordu'da Serbest Piyasada 12 Liradan İşlem Gören 50 Randımanlı Kabuklu Fındık Fiyatı Gerileyerek Haftaya 11.75 Liradan Başladı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (tzob) Yönetim Kurulu Üyesi Ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, Hükümetin Fiyatlara Müdahale Etmesini İstedi

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fındık fiyatı 12 liranın altına düştü
Ordu’da serbest piyasada 12 liradan işlem gören 50 randımanlı kabuklu fındık fiyatı gerileyerek haftaya 11.75 liradan başladı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, açıklanan fiyat karşısında şoke olduklarını söyledi. Artık birilerinin buna dur demesi gerektiğini belirten Soydan, “Fındık rekoltesinin geçen yıla göre yarı yarıya düşük olmasına rağmen fiyatların sürekli gerilemesine anlam veremiyoruz. Bizlerin de sabrı taşmaktadır. Kimsenin bu üreticinin hakkını gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Beklentimiz bir an önce bu fiyata müdahale edilmesidir" dedi.
Soydan, "Artık üretici yoruldu. Üretici çok yıprandı. Üretici ne yapacağını şaşırdı. Bu üreticinin de bir sabrı var. Kimse bizimle alay etmesin. Biz sadece hakkımız olan rakamı istiyoruz. Kimseden sadaka falan istemiyoruz" diye konuştu.
Serbest piyasanın arz ve talebe göre şekillendiğini herkesin çok iyi bildiğini vurgulayan Soydan, "Ancak bu sezona pazara fındık inmiyor. Ama buna rağmen fiyat sürekli geriliyor. Bu nasıl oluyor anlam veremiyoruz. Diyeceğimiz tek şey, artık birilerinin buna dur demesi lazım" ifadelerini kullandı.
Soydan, açıklamasında “Karadenizli artık fındığının para etmesini bekliyor. Lütfen artık bu üreticiyle alay edilmesin. Üretici fındığına küsmüş durumda. Daha fazla bu üreticiyi küstürmeyelim" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.