Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerine ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de

Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin kuruluş ve faaliyet esasları ile finansal tablolarına ilişkin değişiklik yürürlüğe girdi.Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin kuruluş ve faaliyet esasları ile finansal...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin kuruluş ve faaliyet esasları ile finansal tablolarına ilişkin değişiklik yürürlüğe girdi.
Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin kuruluş ve faaliyet esasları ile finansal tablolarına ilişkin değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, konut edinmeleri ve konut tadilatı kapsamında konutun 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 684 üncü maddesinde düzenlenen bütünleyici parçası niteliğini haiz olacak şekilde mal veya hizmet alımı amacıyla tüketicilere kullandırılan krediler, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, diğer gayrimenkul alımı amaçlı krediler ve eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler hariç olmak üzere, tüketici kredilerinin vadesi 48 ayı aşmayacak.
Yönetmeliğe eklenen geçici maddede ise "Bu maddenin yayımı tarihinden önce kullandırılan ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla yetmiş iki ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir. Yeniden yapılandırma kapsamında borçluya ilave kredi kullandırılması halinde ilave kullandırılan kredinin vadesi kırk sekiz ayı aşamaz" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.