Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Finansal İstikrar Komitesi’nin 27. Toplantısı Başbakan Yardımcısı Şimşek başkanlığında gerçekleşti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında gerçekleşen Finansal İstikrar Komitesi’nin 27. Toplantısı’nda dünya ve Türkiye ekonomisinin görünümü ile uluslararası finansal piyasalarda yaşanan gelişmelerin Türkiye’ye yansımaları...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında gerçekleşen Finansal İstikrar Komitesi’nin 27. Toplantısı’nda dünya ve Türkiye ekonomisinin görünümü ile uluslararası finansal piyasalarda yaşanan gelişmelerin Türkiye’ye yansımaları ve Türkiye özelinde yaşanan gelişmelerin piyasalara etkileri değerlendirildi.
Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’ndan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında gerçekleşen Finansal İstikrar Komitesi’nin 27. Toplantısı’na ilişkin yapılan açıklamada, “Toplantıda, dünya ve Türkiye ekonomisinin görünümü ile uluslararası finansal piyasalarda yaşanan gelişmelerin ülkemize yansımaları ve ülkemiz özelinde yaşanan gelişmelerin piyasalarımıza etkileri değerlendirilmiştir” denildi.
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
“15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeye karşı gerçekleştirilen hain girişim, devletimizin ve milletimizin birliği ve bütünlüğü sayesinde bertaraf edilmiştir. Finansal İstikrar Komitesi üyeleri arasındaki güçlü işbirliği ve eşgüdüm içerisinde alınan önlemler ile birlikte bankacılık sistemi ve kamu maliyesinin güçlü olması, ekonomik ve finansal temellerin sağlam olması sayesinde ülkemiz büyük bir stres testinden başarılı bir şekilde geçmiş ve finansal istikrar sürdürülmüştür. Finansal İstikrar Komitesi üyeleri, gereken adımları işbirliği ve eşgüdüm içerisinde, zamanında ve etkili bir şekilde atmaya devam edecektir. Ulusal ve uluslararası ölçekte tüm paydaşlarımızla etkili iletişimimiz sürdürülecektir. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz yüce milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.