Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Mart’ta Azaldı

Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni (FHGE), 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 2,4 puan azalarak 165,9 seviyesinde gerçekleşti.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Mart ayı ’Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni (FHGE), 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 2,4 puan azalarak 165,9 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Mart ayı ’Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni (FHGE) açıkladı. Buna göre; 2016 yılı Mart ayında FHGE, bir önceki aya göre 2,4 puan azalarak 165,9 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu FHGE’yi artış yönünde etkilerken, son üç aydaki hizmetlere olan talep ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE’yi azalış yönünde etkiledi.
İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya göre güçlenerek devam ettiği, hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin zayıfladığı görüldü. Gelecek üç aydaki hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentilerin ise bir önceki ay seviyelerinde devam ettiği görüldü.
İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre,son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin güçlendiği, gelecek üç ayda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise zayıfladığı görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.