Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Finale Kalan Projeler Belirlendi

Yoğun eğitimlerin de yer aldığı eleme sürecinin ardından finale kalan 15 proje, 22-23 Ekim tarihlerinde Bursa’da finalist olmak için yarışacak. Tüm katılımcılara teşekkür eden UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, finale kalamayan proje sahiplerinin de bu süreçte aldıkları eğitim ve yaşadıkları deneyimler ile çok önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Finale Kalan Projeler Belirlendi

BURSA - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından BTSO ve BEBKA iş birliğinde, tekstilde yeni teknoloji ve metotlarla katma değerli ihracatın artırılması amacıyla düzenlenecek olan Techxtile Start-Up Challenge’da, finale kalan projeler belirlendi. 22-23 Ekim tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek finalde, 15 proje yarışacak.

Proje teslim tarihinin sona ermesiyle birlikte başlayan, ‘Tüm Proje Sahipleri İçin Genel Girişimcilik Eğitimi’ ve ‘Ön Elemeyi Geçen Projeler için Pitching Eğitimi’nin ardından girişimciler; Ar-Ge Merkezi yöneticisi, yatırımcı, tekstil işverenleri, akademisyenler, Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknopark yöneticilerinden oluşan Değerlendirme Kurulu önünde proje sunumlarını gerçekleştirdi.

Gün boyunca Mercure Otel’de gerçekleşen programda, Değerlendirme Kurulu 31 projenin sunumunu izledi. Yapılan değerlendirme sonucunda, TechXtile Start-Up Challenge’da finalde yarışacak 15 start-up projesi ve proje yazma eğitimi ödülüne layık görülen 3 Ar-Ge Merkezi belirlendi.

“Katılan her girişimci kazanım elde etti”

Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan yoğun değerlendirme süreci sonrasında, finalde yarışacak projeler, UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin tarafından açıklandı. Proje sahiplerinin de yer aldığı açıklamada, yaşanan sevinç de görülmeye değerdi.

Projeleri açıkladıktan sonra kısa bir değerlendirme de yapan Engin şunları söyledi: “Öncelikle proje veren tüm proje sahiplerine teşekkür ediyor, finale seçilen arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bir sonraki aşamaya kalamayan arkadaşlarımızın da ciddi kazanımlar elde ettiği fikrindeyim. Finale kalan girişimciler Proje Danışmanımız Ufuk Batum Hocamız tarafından mentorluk desteği alıp, iş modellerini daha da geliştirme şansı yakalayacaklar. Finalde yarışacak tüm girişimci arkadaşlarımızı başarılar diliyorum.”

Final 22-23 Ekim’de Bursa’da…

Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenip finale kalan girişimciler, Ventures & Mentors League CEO’su ve Proje Danışmanı Ufuk Batum tarafından verilecek mentorluk desteği ile iş modellerini daha da geliştirip finale hazır hale gelmiş olacaklar. 22-23 Ekim tarihlerinde Bursa’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak Techxtile Start-Up Challenge’ın finalinde ise, girişimciler ödül sahibi olabilmek için final jürisine son sunumlarını yapacaklar.

Tekstilde bilişim, yenilikçi malzemeler, teknik tekstiller, sektöre özel uygulamalar, yeni üretim süreçleri, çevreci ve sürdürülebilir alanlar konularında projelerin kabul edildiğini hatırlatan UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Dereceye giren proje sahipleri Milano’da 10 gün sürecek Kuluçka ve Hızlandırıcı Programı’na katılım, bir yıl süreyle profesyonel mentorluk desteği, Ulukoza programı ile 200 bin TL değerinde TÜBİTAK hibesine başvurma desteği, patent başvurusu ve yüzde 100 firma kuruluş desteği, şirket kurma masraflarının karşılanması, bir yıllık muhasebe desteği, Bursa Teknik Üniversitesi Kuluçka Merkezi imkânlarından faydalanmak gibi ödülleri almaya hak kazanacak” dedi.

FİNALDE YARIŞACAK PROJELER

AKIN BURAK ETEMOĞLU PROF. DR.

SIFIR ATIK YAKLAŞIMI İLE BACA GAZI ARITMA
SİSTEMLERİNDEN YERLİ TASARIM ORC (ORGANIC
RANKINE CYCLE) PROSESİ İLE ELEKTRİK
ENERJİSİ ÜRETİMİ

AHMET YELLİCE

NEMFLORA

ANDAÇ KILINÇ

VERIFY-MES (ÜRETİM YÜRÜTME SİSTEMİ)

ATAKAN KOÇANALI

MODAYA YENİ BİR BAKIŞ, GÖRÜNÜŞÜ İSTEĞE GÖRE DEĞİŞTİRİLEBİLEN AKILLI TEKSTİL ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ: OLED VE İNDİRGENMİŞ GRAFEN OKSİT KAPLI KUMAŞ

BARTU BAŞOĞLU

ÇOK FONKSİYONLU AKILLI PERDE TASARIMI

BATUHAN ŞAHİN

YAPAY ZEKÂ TABANLI KUMAŞ KALİTE KONTROL SİSTEMİ

BEATRİCE STRİKER

KRYSTALLOS

CİHAN GÜNEŞ

TEKSTİL ENDÜSTRİSİ ATIKSU ARITIMINA ISLAK PROSES TASARIM VE İŞLETİM EKİPMANLARININ GELİŞTİRİLMESİ

ÇAĞATAY YÜCELEN

SKYDOME INDUSTRİAL DATA PLATFORM

ÇETİN KOSİFOĞLU

"TEXINSIGHT" YAPAY ZEKÂ TABANLI VERİMLİLİK VE PERFORMANS ANALİZİ

ERHAN DEMİRCİOĞLU

KOMBİNE ELEKTROKİMYASAL ARITIM CİHAZI

HÜDAVERDİ URAL

ELEKTRİK ÜRETİM YÖNTEMİNİ KULLANARAK HAVA JETİ YARDIMIYLA NANOLİFLERDEN İPLİK KAPLAMA

MUHAMMAD SALMAN NAEEM

DEVELOPMENT OF CONDUCTIVE NON WOVEN WEB FOR ELECTROMAGNETIC SHIELDING AND OHMIC HEATING

ULVİYE YAHYA

TEKSTİLDE SÜRDÜRÜLEBİLİR FERAH KOKU
TEKNOLOJİSİ

ÜMMÜ GÜLSÜM TORMAN

 UYKU APNESİNİ ENGELLEYEN YASTIK

Ar- Ge Merkezi Olarak Belirlenen Projeler

BURCU BÜYÜKKORU

VİSKON, PAMUK VE POLİESTER KUMAŞ TÜRLERİNDE PİLLİNG (BONCUKLANMA) DEĞERLERİNİ İYİLEŞTİREN VE KUMAŞLARA YUMUŞAK TUŞE VEREN YENİ NESİL POLİMERLERİN GELİŞTİRİLMESİ

MURAT GÜZEL

İLETKEN BASKI PATI GELİŞTİRME PROJESİ

NECATİ ER / DİDEM EZGİ GÖRGÜN

TEHLİKELİ ORTAMLARDA PERSONEL GÜVENLİĞİ VE KONFORU İÇİN TASARLANMIŞ TEKNİK KUMAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.