Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fi İstanbul, Anadolu’da Yerel Üreticilerle Buluşuyor

Food ingredients (Fi) İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı, Anadolu’daki yerel üreticileri bilgilendirmek ve gıda bileşenlerine dair dünyadaki gelişmeleri paylaşmak amacı ile roadshowlarına start verdi. Roadshow’un ilk ayağı; Konya, Karaman ve...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Food ingredients (Fi) İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı, Anadolu’daki yerel üreticileri bilgilendirmek ve gıda bileşenlerine dair dünyadaki gelişmeleri paylaşmak amacı ile roadshowlarına start verdi. Roadshow’un ilk ayağı; Konya, Karaman ve Eskişehir’den gelen yerel üreticilerin katılımı ile 7 Nisan’da Konya Hilton’da gerçekleşti. Bir sonraki Roadshow, 19 Nisan’da Gaziantep’te gerçekleşecek.
UBM EMEA tarafından 4-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Food ingredients (Fi) İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı, düzenlediği roadshowlarla, global bilgi ağını ve dünya genelindeki yerel pazarlarda edindiği deneyimleri ilk kez Anadolu’ya taşıyor.
Konya Hilton’da düzenlenen Roadshow etkinliğinde davetlilere, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı bir araya getiren bölgenin ilk gıda ve gıda bileşenleri fuarı olan Fi Istanbul 2016 ile ilgili bilgiler veren UBM EMEA (İstanbul) Fuarlar Grup Direktörü Orhan Çağlayan, yerel üreticiyi sektördeki yenilikleri takip etmek, yeni ürünlere ulaşmak ve iş bağlantıları kurmak amaca ile fuara davet etti.
Çağlayan şöyle devam etti: “Fi Istanbul, katılımcı ve ziyaretçilerine dünya pazarlarına açılma imkanı sunuyor. Bu desteğimizin önemini ve gücünü rakamlarla pekiştirmek gerekirse; geçtiğimiz yıl ziyaretçilerimizin yüzde 21’i uluslararası sektör temsilcileriydi ve yine ziyaretçilerimizin yüzde 73’ü satın alma yetkisine sahip üst düzey yöneticilerden oluştu. Yiyeceklerin bozulmasını önleyerek raf ömrünü uzatan, lezzet katan gıda bileşenleri endüstrisinin ekonomik büyüklüğünün 2018 yılında global düzeyde 40 milyar dolara ulaşmasının beklendiği düşünülürse; Fi Istanbul’un sizlere sunduğu fırsatların önemi daha iyi anlaşılacaktır”.
Fuarın katılımcı firmalarından AAK ve Yener Gıda da Konya’da gerçekleşen roadshow etkinliğine sunumları ile katkı sağladılar. Unipro markasıyla Türkiye pazarına giren ve pastacılık sektöründe lider konumunda bulunan AAK Türkiye’nin Teknik Destek ve İnovasyon Müdürü Sacit Erdem ve Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Yusuf Kuvvetli, sunumlarında ‘Katma Değerli Ürün Geliştirmede Tedarikçinin Rolünü’ anlattı.
Fuarın bir diğer katılımcısı Yener Gıda’dan Satış Mühendisi Ediz Kurt ise ‘Marka Değeri Yüksek Ürünler’ konusunda sunum yaptı ve firmanın ürün gamında yer alan aromalar, boyalar, vitamin ve mineral karışımları ile doğal ekstraktlar hakkında bilgi verdi. Sunum sonrasında hem standart hem de inovatif aromalarla bisküvi, kek, sert şeker, jelly ve çikolata promoları ürünlerinin ikram edildiği tadım etkinliği düzenlendi.
Food ingredients (Fi) İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı kapsamında Konya’da düzenlenen ilk Roadshow etkinliği AAK Türkiye ve Yener Gıda’nın katılımlarıyla gerçekleşti. İkinci Road Show etkinliği ise 19 Nisan tarihinde Gaziantep Hilton’da Aromsa’nın katılımıyla gerçekleşecek.
Roadshow etkinliğinde ayrıca Anadolu’nun değişik illerinden fuara geliş ve dönüş şeklinde organize edilen tur programları hakkında bilgi verildi. Fi İstanbul 2016 fuarı kapsamında organize edilen bu turlar ile fuarı ziyaret etmek isteyen lokal üretici planlı bir program çerçevesinde, zamanı doğru kullanarak iş odaklı görüşmeler yapabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.