Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fabrikalar sözleşmeye uymadı, fiyatlar 30 kuruşa düştü

EGE BÖLGESİ’NİN EN ÖNEMLİ TARIMSAL ÜRETİMİN YAPILDIĞI SALİHLİ OVASI’NDA 20 BİN DEKARA YAKIN BİR ALANDA ÜRETİLEN SALÇALIK DOMATESLER İÇİN ÇİFTÇİLER SALÇA FABRİKALARIYLA KİLOSU 50 İLA 55 KURUŞTAN ALINMASI İÇİN SÖZLEŞME YAPTI, ANCAK SALÇA FABRİKALARI BU FİYATI 30 İLA 35 KURUŞA KADAR DÜŞÜRDÜ.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2020 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fabrikalar sözleşmeye uymadı, fiyatlar 30 kuruşa düştü

Ege Bölgesi’nin en önemli tarımsal üretimin yapıldığı Salihli Ovası’nda 20 bin dekara yakın bir alanda üretilen salçalık domatesler için çiftçiler salça fabrikalarıyla kilosu 50 ila 55 kuruştan alınması için sözleşme yaptı, ancak salça fabrikaları bu fiyatı 30 ila 35 kuruşa kadar düşürdü.

Üreticiler, fabrikalarla salçalık domatesin kilosunun 50 ila 55 kuruş arası alınması için sözleşme imzaladıklarını ancak fabrikaların şu anda domatesleri 30-35 kuruş arasında aldığını belirtirken, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, “Bu fiyatlar bu şekilde giderse birçok üreticimiz, çiftçimiz maalesef ki domatesini tarlasında bırakacak” dedi.

Salçalık domates üreticilerinin perişan olduğunu Yalvaç, “Hiçbir zaman üretmekten geri kalmayan çiftçimiz, özellikle domates üreticimiz çok zor durumda. Salihli’nin birçok mahallesinde yaklaşık 20 bin dekara yakın salçalık domates fidanı dikildi. Bu süreçten sonra birçok üreticimiz salça fabrikaları ile 50-55 kuruştan sözleşme yaptı. Sözleşmelerin birçoğu fabrikatör lehine oldu. Depolarda salçalar kalmamasına rağmen, fiyatları maalesef salça fabrikaları 30-35 kuruşa kadar düşürdüler. ‘Fabrikada bakım var’, ‘kamyon bulamıyoruz’, ‘bugün hava koşulları uygun değil’ gibi bahanelerle çiftçimizin tarlasına kamyonlar gelmedi. Zaten fırtına, yağmur, dolu, don, sel ve mildiyo felaketi gibi birçok sorunlarla uğraşan çiftçimiz, şu anda maliyetlerinin çok altında maalesef ürününü satmak zorunda kalıyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.