Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÜ’de kenevir üretimi için bilimsel çalışmalar sürüyor

ASAM KENDİR ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ YALÇIN KOÇAK VE BERABERİNDEKİ HEYET, EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NECDET BUDAK'I ZİYARET ETTİ.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2020 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2020 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EÜ’de kenevir üretimi için bilimsel çalışmalar sürüyor

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Kendir Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Koçak ve beraberindeki heyeti ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, kenevir üretimi konusunda proje bazlı önemli çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.

ASAM Kendir Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Koçak ve beraberindeki heyet Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Son yıllarda stratejik bir tarım ürünü olarak ülke gündeminde yer alan kenevir üretiminin yaygınlaştırılmasının konuşulduğu ziyarette Rektör Budak, bu konuda üniversite olarak proje bazlı önemli çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. ASAM Kendir Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi Yalçın Koçak, Gazeteci Yalçın Bayer, Halis Köse, Nevzat Kaşifoğlu, İsmail Tokalak, Prof. Dr. Turgut Göksoy, Turgay Koçak, Hasan Gemici ve Faik Tuncay’dan oluşan heyetin ziyaretinde kenevir konusunda sürdürülen çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Rektör Budak, uzun yıllar üretimi ihmal edilmiş olan kenevirin tarımsal endüstri için büyük önemi olduğunu vurgulayarak, “Ege Üniversitesi olarak bu önemli tarım ürününün ülkemizde üretiminin artırılması için bilimsel çalışmalara hız verdik. Ziraat fakültemiz öncülüğünde akademisyenlerimiz önemli çalışmalar yürütüyor” dedi. Rektör Budak, kenevir üretimi konusunda düzenlenecek çalıştaya destek vereceklerini söyledi. Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Ziraat Fakültesi Dekanlığı İşletmeler Koordinatörü Prof. Dr. Emre İlker ve Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sıdıka Ekren de katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.