Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ET Ve Süt Kurumu Piyasaya Karkas ET Satışına Başladı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, dönemsel ihtiyaçlar doğrultusunda artan kırmızı et talebine cevap vermek amacıyla sadece şarküteri ve yemek sanayiine dondurulmuş karkas sığır satışı başlattıklarını ve sektöre uygun fiyata...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, dönemsel ihtiyaçlar doğrultusunda artan kırmızı et talebine cevap vermek amacıyla sadece şarküteri ve yemek sanayiine dondurulmuş karkas sığır satışı başlattıklarını ve sektöre uygun fiyata kırmızı et tedariği sağladıklarını söyledi.
İthal edilecek etlerin helal kesim standartlarına uygun ve birinci sınıf dana eti olacağının altını çizen Genel Müdür Piral, Bakanlıkça denetlenerek onay verilen kesimhanelerden elde edilen etlerin ithalatına izin verildiğini vurguladı. Kesimlerde İslami kaidelere uyulduğunu ve Müslüman kasaplar tarafından kesimlerin yapıldığını söyleyen Genel Müdür Piral, “Sığır karkas et ithalatı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın onay verdiği AB ülkelerinden, helal kesim sertifikası almış kesimhanelerde, yine Bakanlığımız veteriner hekimleri ve Et ve Süt Kurumu veteriner hekimleri kontrolünde gerçekleştiriliyor. Çalışma koşullarını yerinde kontrol eden veteriner hekimlerimiz tarafından seçilip onaylandıktan sonra hayvanların kesimine izin verilmekte, sığırların kesim öncesi, kesim ve kesim sonrası muayeneleri gerçekleştirilmekte, tüm bu işlemlerin sağlık kurallarına uygunluğu veteriner hekimlerimizce denetlenmektedir” ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliği’nde, mevzuat gereği çiftlik hayvanlarının beslenmesinde işlenmiş hayvansal proteinlerin kullanımının yasak olduğunu hatırlatan Genel Müdür Piral “Dolayısıyla ithal edeceğimiz sığır karkaslarının beslenme koşulları ile ilgili olumsuz haberlere de itibar edilmemelidir. Bu standartlarda kesimler gerçekleştirilip sığır etleri şoklanacak ve soğuk zincir kurallarına uygun bir şekilde ülkemize getirilerek şarküteri sanayii ve yemek sanayiinde kullanıma sunulacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.