Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf Kredisine erteleme şansı

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şarlı: 3 ay süreyle faizsiz ertelendi! Koronovirüs nedeniyle bazı işyerleri kapalı olan esnaf dahil bütün esnafa 25 bin TL ek kredi imkanı getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2020 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esnaf Kredisine erteleme şansı

Şarlı müjdeli haberi duyurdu

Dünyayı sarsan ve ülkemizi de etkili altına alan Covid-19 Koronovirüs nedeniyle zor duruma düşen esnafa, kredi borçlarının üç ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenmesine ilişkin uygulamalar başladı.  TESKOMB Genel Başkan vekili Bahri Şarlı, esnafa nefes aldıracak bu uygulamanın çok önemli olduğunu söyledi.

Esnafa rahatlama

İnsanlarımız öldürücü etkiye sahip ve tedavi yöntemleri tam olarak bilinmeyen Koronavirüsüne karşı mücadele için evlerine kapalı kalması ve pek çok esnaf işletmesinin virüsün yayılma tehlikesi nedeniyle geçici olarak kapatılması yüzünden zor duruma düşen esnafa, kredi borçlarının ödenmesi için getirilen üç aylık erteleme uygulamasının rahat bir nefes aldırması bekleniyor.

İnsanlığı tehdit altına alan ölümcül Koronovirüs tehlikesi karşı olarak esnafın Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halk Bankasından aldıkları kredilerin taksit ödemeleri üç ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenmesine ilişkin uygulamalar başladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği genel başkan vekili ve Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Bahri Şarlı, ülkemizde koronovirüs nedeniyle uygulanan ekonomik önlemler paketinde açıklanan kredilerin üç ay süreyli ve faizsiz olarak ertelenmesine yönelik işlemlerin başladığını duyurdu.

TESKOMB 7. Bölge Başkanlığı görevini de başarı ile sürdüren Bahri Şarlı esnafın kredilerinin ötelenmesi ve 25 bin TL ek kredi verilmesi konularıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Yaşanan virüs salgını nedeniyle ekonomimizde oluşan hasarların azaltılmasını teminen TESKOMB olarak, Hükümetimiz ve Halkbank’la yapılan görüşmelerimizle uygulamaya geçirilmesi kararı alınan konularımız şöyle;

Kooperatif ortaklarının vadeleri (01 Nisan 2020-30 Haziran 2020) tarihleri arasına gelen kredi taksitleri 3 ay süreyle faizsiz ertelenmiştir. Ortaklarımızın 30 Haziran 2020 tarihinden sonraki kredi taksitleri de 3’er ay süre ile yine faizsiz ötelenecektir.

  Hemen Başvuru yapılabilir

Borçlarının ertelenmesini isteyen ortakların, 01 Nisan 2020-30 Haziran 2020 tarihleri arasında ortağı olduğu Kooperatiflere giderek erteleme isteğini ve aynı zamanda bu müddet içerisinde mevcut çalışanlarından işçi çıkartmayacağına dair taahhütname imzalaması gerekir.

Taahhüdünü yerine getirmeyen ortakların faizsiz ertelemeden yararlanamayacağı bilinmeli.

Virüs salgını nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için ortakların 01 Nisan 2020-30 Haziran 2020 tarihleri arasında senet vadelerine birkaç gün kala Kooperatiflere giderek taahhüt imzalamalarını, özellikle rica ediyorum."

 Yeni Müjdeler ….

Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden daha önce % 8 ve % 6 faiz ile kredi alan ortakların faizlerinin % 5'e çekildiğini söyleyen Şarlı,  "%  4,5 faiz ile kredi alan ortakların faizleri aynen devam ediyor. Şimdiye kadar kredi kullanmamış esnaf ve sanatkarların en yakın Halk Bankası şubelerine veya Kooperatiflere 36 ay vadeli 25.000.-TL'lık kredi için müracaatta bulunabilecekleri gibi, mevcut Kooperatif ortaklarının da belirlenen şahıs üst limiti dışında borç bakiyesi olsa da bu kredi için müracaat edebilecekler.

İcradaki dosyalara Nisan 2020 sonuna kadar işlem yapılmayacak. Ayrıca, ödenemeyen kredi taksitleri bankaca takibe alınma süresi 30 günden 60 güne çıkartıldı. Yapılan bu iyileştirmeler için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ülkemizin en önemli kesimlerinden olan esnaf ve sanatkarların daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu; ancak, bu olağanüstü dönemde toplumumuzun diğer kesimlerinin de desteğe ihtiyacı olduğunu bilmekteyiz. Gün dayanışma günüdür. “

Ülkemizin bu zor günleri el birliği içinde ve dayanışma ile atlatacağını belirten Şarlı, “gün dayanışma günüdür. Bizlerde, bu ülkenin ve ekonominin bel kemiğini oluşturan esnaf olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için var gücümüzle ve özverilerde bulunuyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.