Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir sanayisinin gelişen sektörleri değerlendirildi

Genaral Electric (GE) ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından düzenlenen, “GE’nin Dijital Sanayi Vizyonu, Eskişehir Yatırımları Havacılık ve Raylı Sistemler Sektörleri” konulu konferansta, Eskişehir sanayisinin gelişen sektörleri değerlendirildi.Eskişehir’de...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir sanayisinin gelişen sektörleri değerlendirildi

Genaral Electric (GE) ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından düzenlenen, “GE’nin Dijital Sanayi Vizyonu, Eskişehir Yatırımları Havacılık ve Raylı Sistemler Sektörleri” konulu konferansta, Eskişehir sanayisinin gelişen sektörleri değerlendirildi.

Eskişehir’de bir otelde düzenlenen konferansa, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, GE Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Dr. Aybike Molbay, Eskişehir Raylı Sistemler Kümelenmesi (RCS) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık, TEİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, GE Türkiye İnovasyon Direktörü Ussal Şahbaz ve sanayiciler katıldı.

Konferansta konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Türkiye’nin bazı kavramları yakalamakta geciktiğini ama sevindirici tarafının ise endüstri 4.0’ı yakalamak için çaba sarf etmesi olduğunu söyledi. Endüstrideki 4.0 kavramının dünyada çok yeni olduğunu, Türkiye her ne kadar ortalamada endüstri 2.0 ile 3.0 arası bir yerlerde olsa da, endüstri 4.0’a çok yakın fabrikaların da mevcut olduğunu belirten Özaydemir, “Bu kavram son birkaç yılda ülkemizde çok yoğun şekilde konuşulmaya başlanmıştır. Üniversiteler, odalar, şirketler ve hatta belediyeler bu alanda farkındalık oluşturacak çalışmalar, stratejik yol haritaları ve yatırımlar gerçekleştiriyor. Biz de Eskişehir Sanayi Odası olarak bu dijital devrimi en yakından takip eden meslek örgütlerinin başında gelmekteyiz. Ancak hiç şüphesiz sanayi politikası olarak alınması gereken kararlar, atılması gereken adımlar da muhakkak vardır” dedi.

Eskişehir’in, havacılık, raylı sistemler, makine imalat, beyaz eşya ve metal işleme sektörlerinde önde gelen endüstri kollarıyla bir sanayi kenti olduğunu anlatan Özaydemir, Eskişehir Sanayi Odası üyelerinin toplam cirosu 9 milyar dolara, toplam ihracatı ise 2,3 milyar dolara ulaşmıştır. Kişi başına düşen milli gelirde Eskişehir 10 bin doların üzerini yakalamış, Türkiye ortalamasının yaklaşık yüzde 15 üzerine çıkmayı başarmıştır. Bu başarıda yüksek katma değer ile yüksek teknoloji ilişkisinin doğru kurulmuş olmasının önemli bir payı bulunmaktadır. Muhakkak ana sanayilerin varlığı bir kentin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Ancak bu süreçte yan sanayilerin de yüksek teknolojiye uygun kalite ve standartlarda üretim yapabilme kabiliyeti bir o kadar önemlidir. Eskişehir bugün beyaz eşya, havacılık ve raylı sistemler gibi sektörlerde bu başarıyı yakalamış, önemli bir üretim merkezi haline gelmiştir” diye konuştu.

TEİ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit ise,”General Electric ile olan işbirliği Eskişehir’e TEİ’yi kazandırdığı gibi Türk sanayisine de büyük bir havacılık yan sanayi kazandırmıştır” ifadelerin kullandı.

Konferansta ayrıca, GE Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Dr. Aybike Molbay, GE’nin sanayi vizyonu, Eskişehir yatırımları ile Eskişehir’deki havacılık, raylı sistemler ve son dönemde gelişmesi beklenen rüzgâr türbinleri endüstrisi, Eskişehir Raylı Sistemler Kümelenmesi (RCS) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık, Eskişehir Raylı Sistemler Kümesinin çalışmaları, Eskişehir’deki yeni projeler ve işbirliği imkanları, GE Türkiye İnovasyon Direktörü Ussal Şahbaz da, GE’nin dijital sanayi vizyonu, havacılık, raylı sistemler ve enerji endüstrisine yansımaları hakkında bilgiler verdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.