Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkenci kavunun kilosu 6.5 lira

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında daha çabuk olgunlaşıp hasadı yapılan kavunun kilogramı 6.5 liradan alıcı buluyor.Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer yaptığı açıklamada, örtü altında domatese alternatif ürün olarak yetiştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erkenci kavunun kilosu 6.5 lira

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında daha çabuk olgunlaşıp hasadı yapılan kavunun kilogramı 6.5 liradan alıcı buluyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer yaptığı açıklamada, örtü altında domatese alternatif ürün olarak yetiştirilen kavunun hasat edildikten sonra Türkiye’nin değişik illerine gönderildiğini söyledi.

Bir kavunun ortalama 2 ila 4 kilogram arasında olduğunu, üreticilerden de kilogramının 6.5 liradan alındığını ifade eden Türer, aroması ve lezzetiyle ilgi gören ürünün fiyatıyla da yüz güldürdüğünü belirtti.

İlçe genelinde 50 dönüm arazide 500 ton kavun üretiminin yapıldığını anlatan Türer, “Açık alanda kavun hasadı haziran ayı sonunda başlıyor. Örtü altında daha erken olgunlaşan ürünler, talebe göre yurdun çeşitli illerine gönderiliyor. Çiftçiler için alternatif ürün anlamında büyük önem taşıyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.