Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erken Rezervasyon Kampanyasını Bakan Kurtulmuş başlattı

2018 yılı Erken Rezervasyon Kampanyası, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Fuar İzmir’de “Tatil herkesin hakkı” ve “Yerinizi şimdiden ayırtın” sloganları ile başladı. Bakan Kurtulmuş, ABD’nin Kudüs kararı...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erken Rezervasyon Kampanyasını Bakan Kurtulmuş başlattı

2018 yılı Erken Rezervasyon Kampanyası, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Fuar İzmir’de “Tatil herkesin hakkı” ve “Yerinizi şimdiden ayırtın” sloganları ile başladı. Bakan Kurtulmuş, ABD’nin Kudüs kararı ile ilgili de, “Bu süreçte sanki birileri topyekün küresel bir savaş çıkarmaya çalışıyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığının Fuar İzmir’de düzenlediği Erken Rezervasyon Kampanyası 2018 yılı tanıtım toplantısına katıldı. İç turizmi canlandırmak amacıyla yerli turiste avantajlı ödeme olanakları sunarak yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiğine dair algıyı değiştiren Erken Rezervasyon Kampanyasının tanıtım faaliyetleri “Tatil herkesin hakkı” ve “Yerinizi şimdiden ayırtın” sloganları ile başladı.

“Turizmde herkesin yapacağı iş var”

Kampanyanın hayırlı olması temennilerini ileten Bakan Kurtulmuş, “Yeni dönemde Türkiye’yi büyük potansiyel olarak tekrar değerlendirmek mecburiyeti olduğu görülüyor. Ben hayatımı Türkiye’yi dolaşarak gezdim. Her şehrimizde daha önce gördüğümüz güzelliklerin altında başka güzellikleri görüyoruz. Türkiye değerleri olan büyük bir kültür hazinesi. Çok sayıda yabancı turiste ev sahipliği yapıyoruz ama sadece yabancı misafirlerimizi ağırlamak olarak algılamamak gerekiyor. Yerli turistlerin ülke içerisinde dolaşmak imkanlarını artırmamız lazım. 1,5 milyarlık Çin’de her vatandaş senede en az üç kez dolaşıyor. Kampanyanın milletimiz bakımından önemli. Turizmde herkesin yapacağı iş var. Takım ruhu ile bu sektörü daha ileri götürme mecburiyetimiz var” diyerek hükümet olarak yapılan desteklerden bahsetti.

“THY bir dünya markası haline geldi”

Türk Hava Yollarının (THY) bir dünya markası haline geldiğini vurgulayan Bakan Kurtulmuş, “Dünyada en çok destinasyona uçan havayolu Türk Hava Yolları. 20 sene önce orada havaalanı olur mu dediğimiz yerlerde havaalanları oldu, vızır vızır dolu. Karayolu ağımızın güçlenmesi turizme en önemli katkıdır. İnşallah hep beraber birlikte çalışarak yolumuza devam edeceğiz. Herkes oynayacağı alanda görevini eksiksiz yaparsa Allah’ın izni ile bu oyunu iyi şekilde oynarız. Başlı başına bir dünya başkenti olan İstanbul var” diye konuştu.

“Birileri topyekün küresel bir savaş çıkarmaya çalışıyor”

Bakan Kurtulmuş, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararı üzerine konuşan Bakan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

“Çok hassas bir noktada durduğumuzun farkındayız. Adım adım yıllardır süren yayılmacı bir politikanın sonucu. Beytüllahim’in 10 yıl önceki nüfus yapısı ile şimdiki yapısı çok farklıdır. Kudüs de aynı şekilde. Yayılmacı politikalara karşı dünya tedbir geliştiremedi. Böyle bir atmosferde ABD’nin kararı İsrail’in saldırgan politikalarını teşvik etmekten başka bir anlam taşımıyor. Dün akşamki şovla yeni bir kapının açılacağı maalesef görülüyor. Bölgede 90’ların başından beri dağılan bir Orta Doğu coğrafyasından bahsediyoruz. Bütün coğrafyamız dağılmış, parçalanmış. Trump iki devletli çözümden bahsetse de Kudüs’ün korunması gerektiğinden bahse de bu sözlerin atılan siyasi adımla hiçbir karşılığı olmadığı açık. Bu süreçte sanki birileri topyekün küresel bir savaş çıkarmaya çalışıyor. Bu adımı atanlar bu provokasyon sonucu olarak bölgede ne gibi gelişmelerin olacağını bizden iyi biliyor. Bir an evvel bundan vazgeçilmesi lazım. Barış yanlısı tüm unsurların bu yanlış karara karşı çıkmasını sağlamalı. Herkes sesini yükseltsin. Karar, Orta Doğu’da büyük yanlışların fitilini ateşleyebilir.”

“En fazla zararı 15 Temmuz’da yaşadık”

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, “2002 yılında Türkiye’de gezen vatanda 816 bin kişi. 2016’da 16 milyon 500 bin kişi. Yunanistan’da kriz olduğunda yunan en fazla besleyen ülke olduk. 1 milyon insanımız gitti. En fazla zararımızı ise 15 Temmuz’da yaşadık. Onları lanetliyoruz. Erken rezervasyon aralıkta başlıyor, mayısta bitiyor. En fazla şikayet aldığımız; ‘Hans 400 euroya geliyor Türk vatandaşı 400 euro karşılığı ile tatil yapamıyor’. Bu anlamda erken rezervasyon bize can suyu oldu. Sektör benimsedi. Başarılı şekilde erken rezervasyonu devam ediyoruz” dedi.

“İşler güzel gidiyor”

Türk Hava Yolları Yurt içi Satış Balkanı Halil İbrahim Polatlı ise “Erken rezervasyon kampanyasına katkıda bulunuyoruz ve doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz. Hem yurt içi hem de yurt dışından gelecek misafirlerimiz için kampanyaları sürdürüyoruz. İşler güzel gidiyor ama yapılması gereken bir iki husus var. Sezonu yaymak gerekiyor. Bizim yolcularımızdan sadece yazın uçan yolcularımız var. Onlar için ayrı kampanyalar düzenliyoruz” diye konuştu.

“Bizi ancak böyle büyük krizlerde kendi halkımız destekleyebilir”

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, toplantıda şöyle konuştu:

“Erken rezervasyon bizim bütçelerimize göre tatil imkanları sunuyor. Erken rezervasyon otelciler için de çok gerekli. İnsanımızın yurt içinde gezip turist olması lazım. Bunu muhakkak gerçekleştirmemiz lazım. Kaynayan bir kazanın ortasında cambazlık yapıyoruz. Bizi ancak böyle büyük krizlerde kendi halkımız destekleyebilir.”

“İzmir neden Barselona olmaz”

TUROFED Başkanı Osman Ayık ise “İç pazar en önemli kaynağımız. Bugün arzu ettiğimiz seviyeye her gün biraz daha yaklaşıyoruz. Uluslararası alanda çok önemli ülkelerle rekabet ediyoruz. Bu ülkelerde iç pazar çok önemlidir. 10 milyon vatandaşımızı tesislerimizde tatil yapar hale getirmemiz lazım. Tüm sektör bileşenlerinin de bu konuda üzerine düşeni yapması lazım. Erken rezervasyonla sadece kıyı tatili yapılır diye de düşünülmemesi lazım. Bugün İspanya markası var ama altında Barselona markası da var. İzmir neden Barselona olmaz, bence Barselona’dan çok daha fazla zenginliği var” ifadelerine yer verdi.

Turizme can suyu

Yerli turistin ön plana çıkarılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizm, bankacılık ve ilgili diğer sektör kuruluşlarının katılım ve iş birliği ile bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan kampanya, kısa sürede büyük ilgi gördü. 2009 yılında 200 bin yerli turist imkandan yararlanırken, bu rakam 2015’te 3,5 milyona yükseldi. Erken rezervasyon ile avantajlı fiyatlardan artışla 4.2 milyonu buldu. TÜRSAB yetkilileri tarafından haziran ayında yapılan açıklamaya göre de bu yıl rakamların 5,2 milyona ulaşacağı düşünülüyor. Artan talepler nedeniyle yabancı turist ile yerli turistin tatil ve konakla ücretleri arasındaki büyük farkları ortadan kaldıran kampanya ile tatil planı yapan yerli turistler yurt içi ve yurt dışında dilediği otelde uygun fiyatlarla imkanı bulurken yabancı turistlerin de Türk turizmine ilgisi artacak.

Erken rezervasyonun avantajları

Erken Rezervasyon Kampanyası süresinde sunulan avantajlar ise şu şekilde:

Seyahat acentelerinin tur paketlerinde yüzde 10 ile yüzde 45 civarı oranları arasında indirim kolaylığı, iş birliği yapılan bankaların kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini öteleme olanağı, havayolları uçuşlarında indirim kolaylığı, kampanyadan faydalanacakların seyahatlerinin sigorta kapsamında olması ve 2013 yılında başlatılan iptal sigortası çerçevesinde seyahatlerin tur başlamasına 72 saat kalaya kadar iptal edebilmesi ve tüketicilerin ödemelerini geri alabilmeleri.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.