Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan talimatı verdi A'dan Z'ye denetim başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye genelinde tüm belediyelerde imar denetlemesi başlatılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan talimatı verdi A'dan Z'ye denetim başlıyor

İstanbul'da imar kirliliğinden yakınarak, “Biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin istişare toplantısında iktidar-muhalefet ayırmaksızın belediyelerin imar uygulamalarına dönük büyük bir teftiş operasyonu başlatacaklarını açıkladı.

Türkiye gazetesindeki habere göre AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda önceki gün yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, imar uygulamalarıyla ilgili iktidar - muhalefet ayrımı yapılmadan tüm belediyelere İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş gönderileceğini söyledi.

"BU SAATTEN SONRA NE GEREKİYORSA O"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da istifası istenen isimler konusunda, “Ben gerekeni söyledim. İstifaları yapılan istişareler sonucunda uygun bulundu. Söyleyeceğimizi de söyledik. Bu saatten sonra, ne gerekiyorsa o yapılır” dediği belirtildi.

"İKTİDAR - MUHALEFET AYRIMI YOK"

Erdoğan, iktidar - muhalefet ayırmadan, özellikle imar uygulamaları, belediyelere aktarılan payların kullanımı gibi konularda İçişleri Bakanlığının kısa süre içinde müfettiş görevlendirerek inceleme ve denetim başlatacağını da kaydetti. Erdoğan, belediyeler konusunda gelen tüm şikâyetlerin dikkate alınacağını belirterek “Yasalara uymayan, yanlış yapan kim varsa gereken yapılacak. Bunlara müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Türkiye Gazetesi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.