Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdem Başçı, Başbakan Davutoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Başçı, görüşmede "orta vadeli programdaki öncelikler ve yapısal dönüşüm programları konusunda olumlu algıyı konuştuklarını" söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Başçı, görüşmede "orta vadeli programdaki öncelikler ve yapısal dönüşüm programları konusunda olumlu algıyı konuştuklarını" söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Başçı, Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Görüşme sonrasında gazetecilere bilgi veren Başçı, "Sayın başbakanımıza bir nezaket ziyareti yapma fırsatını bugün buldum. Burada özellikle yeni hükümetin kurulmasından sonra orta vadeli program ile ilgili enflasyonun orada birinci öncelik olarak ele alınması ve öncelikli dönüşüm programları ile ilgili olarak yapısal reformların son derece algılandığına dair görüşlerimizi paylaştık. Bunun dışında yurt dışında özellikle yakın dönemde ekonomik ve finansal gelişmeleri özetleyip aktarma imkanı bulduk sayın başbakanımıza. Bir anlamda yeni hükümete çalışmalarında başarıla ve kolaylıklar dilerken aynı zamanda önümüzdeki Kasım ayının başlarında sayın başbakanımızı Merkez Bankası'nda misafir edeceğiz. Bir banka meclisimiz ve para politikası kurulu üyelerimiz hep birlikte başkan yardımcılarımız kendilerine bir brifing vereceğiz ekonomik ve finansal konularda. Onunla ilgili de bir takvim belirledik. Bu sadece bir nezaket ziyaretiydi." dedi.

Faiz oranında değişiklik yapılması konusunun gündeme gelip gelmediği sorulan Merkez Bankası Başkanı, "O konuda önümüzdeki hafta enflasyon raporu tanıtım toplantısı yapılacak İstanbul'da. Merkez Bankası para politikası kurulunun oradaki yaklaşımlarını ve yeni vereceğimiz enflasyona ilişkin tahminleri orada kamuoyu ile paylaşacağız. Daha ziyade burada orta vadeli programdaki öncelikler ve yapısal dönüşüm programları konusunda olumlu algıyı daha ziyade konuştuk. Böyle bir nezaket ziyaretiydi." diye konuştu.

Başçı, Başbakanlık Merkez Bina'ya gelişinde yan kapıdan içeri alınırken, çıkışta da yine aynı kapıdan çıkış yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.