Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdem Başçı, Bakanlar Kurulu'na sunum yaptı

Türkiye Cumhuriyeti Berkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ‘dış denge, fiyat istikrarı ve büyüme’ üst başlıkları altında bir sunum gerçekleştirdi.Erdem Başçı sunumunda genel değerlendirme...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyeti Berkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ‘dış denge, fiyat istikrarı ve büyüme’ üst başlıkları altında bir sunum gerçekleştirdi.

Erdem Başçı sunumunda genel değerlendirme yaparken, küresel talep zayıflarken iç talebin büyümeye daha fazla katkı vermeye başladığını belirterek, "Tüketici kredilerinin ılımlı seyri ve dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler cari dengedeki iyileşmeyi destekleyebilecektir. Yılın başında alınan makroihtiyati önlemlerin ve para politikasındaki sıkı duruşun çekirdek malların enflasyon eğilimi üzerindeki olumlu etkileri gözlenmektedir." dedi.

PARA POLİTİKASINDAKİ SIKI DURUŞ VE BÜYÜME POTANSİYELİNDEKİ ARTIŞ

Enflasyon beklentilerinin, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini vurgulayan Başçı, mevcut para politikası duruşu altında enflasyonun 2015 yılında Enflasyon Raporu'nda belirtilen görünümle uyumlu bir düşüş sergileyeceği öngörüsünü belirtti.

TCMB Başkanı Başçı, yapısal dönüşüm programının uygulamaya geçmesiyle birlikte Türkiye’nin büyüme potansiyelinin kademeli olarak artacağını da dile getirdi.
Başçı, 70 sayfalık Bakanlar Kurulu sunumunda ‘dış denge, fiyat istikrarı ve büyüme’ üst başlıkları altında detaylı bilgiler verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.