Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erbaa’daki tuğla fabrikaları OSB’ye taşınacak

Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan Köylere Hizmet Götürme Birliği Aralık ayı olağan meclis toplantısında D-100 karayolu kenarında bulunan tuğla fabrikalarının Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) taşınacağını söyledi.Kaymakamlık toplantı...

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erbaa’daki tuğla fabrikaları OSB’ye taşınacak

Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan Köylere Hizmet Götürme Birliği Aralık ayı olağan meclis toplantısında D-100 karayolu kenarında bulunan tuğla fabrikalarının Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) taşınacağını söyledi.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda köy muhtarları katıldı. Toplantıda köylerde 2017 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken 2018 yılı planları değerlendirildi.

2017 yılında çok sayıda köy yolunun yapıldığını belirten Kaymakam Karacan,"Bu sene hem Özel İdareden gelen para ile hem de KÖYDES’den gelen para ile ağırlığı yol olan çalışmalar yaptık. Gökal yolunun sıcak asfaltını, Kızılçubuk-Tosunlar yolu, Karayaka-Kale yolu, Tepekışla-Doğanyurt yolu, Evciler-Endikpınar-Küplüce-İverönü yolu, Keçeci-Sokutaş yolunun asfalt çalışmalarını tamamladık. Araçlarımızla Şükür, Alan, Beykaya, Ortaköy, Yurtalan ve Kuzköy’ün stabilize yol çalışmaları tamamlandı. Giremediğimiz yollar olarak, Çatalan, Kırıkgüney tarafında bir çalışma yapmamız gerekiyordu oraya giremedik. Dokuzçam’a giremedik. Orada bir yolumuz olacak. Ama onları inşallah 2018 yılı yatırım programında değerlendireceğiz. 2018 yılında yine önceliğimiz yol olacak ama artık sathi kaplama değil de mümkünse sıcak asfalt veya kilit parke veya beton yol olacak. Önümüzdeki sene Hodaypınarından Engelli-Madenliye kadar olan kısmı kilit parke Çatalan-Kırıkgüney yol ayrımına kadar olan kısmını yine kilit parke yapacağız. Kale’den Gökal yolunun kalan kısmınıda yine sıcak asfalt olarak tamamlayacağız. Yine Dokuzçam yolunda asfalt çalışması yapacağız. Sancar beton yolumuzdan sonra İkizce-Ustamehmet köylerine kadar olan kısmı kilit parke olarak yapmayı planlıyoruz. Onun dışında Osmanköy-Canpolat yolları arasında asfalt çalışması planlanmakta. Tanoba yolunda asfalt çalışmamız planlanmakta. Su problemi yaşayan köylerimizle ilgili çalışmalarımız da 2018 de devam edecek." dedi.

Tuğla fabrikalarının Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınma ile ilgili proje kapsamında Hasan Uğurlu Barajı kenarına 13 kilometrelik bir yol açacaklarını kaydeden Karacan,"2018’de bir ek işimiz daha var. Erbaa’nın tamamını ilgilendiren bir iş. Erbaa’nın iş hayatını, ekonomisini ilgilendiren bir iş. Hasan Uğurlu Barajının kenarına yol açma işimiz var. Yaklaşık 4-4,5 Milyon TL paramız gidecek buraya. Ama o yol açıldığı zaman tuğla fabrikalarının ömrü uzayacak. Tuğla fabrikalarımızın Üçtepelerden alacağı malzemenin 6 veya 7 yıllık ömrü kaldı. Oradaki malzeme bittiği zaman malzeme alabilecekleri yer yok. Bizim onlarla anlaşmamız şu şekilde. Biz onların yolunu yapacağız onlar da fabrikalarını Organize Sanayi Bölgesine taşıyacaklar. Belediye’de onların boşalttığı yerin imarını değiştirecek. Hem Erbaa kazanacak hem toprak sanayiciler kazanacak. Erbaa’nın şehir havasına kavuşması sağlanacak. Burada yaklaşık 13 kilometre yol açmamız gerekiyor. O yolu da biz yapacağız. Bir şekil de amacımız Erbaa’nın sosyal hayatını, ekonomisini daha da canlı tutmak." diye konuştu.

Köy muhtarlarının taleplerinin dinlenmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.