Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EPDK’dan Denetim Atağı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Bazı dağıtım şirketlerinin kesinti kayıtlarının yetersiz olduğunu, doğru kayıt yapamadıklarını, kontrol edilmeyeceği zannı ile verileri kendi lehlerine değiştirdiklerini...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Bazı dağıtım şirketlerinin kesinti kayıtlarının yetersiz olduğunu, doğru kayıt yapamadıklarını, kontrol edilmeyeceği zannı ile verileri kendi lehlerine değiştirdiklerini yapılan denetimler sonucu tespit ettik” dedi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, bünyesindeki Denetim Dairesi Başkanlığı’nda dört piyasayı da ayrı ayrı denetleyecek grup başkanlıklarının oluşturulduğunu bildirdi. Konuya ilişkin EPDK’dan yapılan açıklamada, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede AKİS ile büyük başarı elde edildiği ve EPDK’nın tüm piyasalardaki denetim faaliyetlerini yeni yapılanması ile sürdürdüğü kaydedildi. Ayrıca yeni yapılanma ile özellikle elektrik dağıtım şirketlerinin hizmet kalitesi ve tüketicilere karşı yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğinin etkin bir şekilde denetleneceği belirtildi. Dağıtım şirketleri ile birlikte görevli tedarik şirketleri hakkında da daha etkin inceleme ve denetimin yapılacağının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Özellikle yüksek fatura şikayetleri, güvence bedeli iadeleri, abonelik başvurularında yaşanan sıkıntılar, tüketicilere süresinde cevap verilmemesi, serbest tüketicilerin tedarikçi değişiminde yaşadığı zorluklar gibi konular hakkında da etkin inceleme ve soruşturma süreçleri yürütülecek. Öte yandan denetim süreçleri devam eden dağıtım ve görevli tedarik şirketleri hakkındaki soruşturma dosyaları da çok daha hızlı bir şekilde neticelendirilecek.”
Açıklamada, elektrik dağıtım şirketlerinin tüketicilere karşı elektrik kesintilerini doğru biçimde insan eli değmeden kaydedecek altyapıyı kurmak, her bir kullanıcının yılda kaç defa ve ne kadar süreyle elektrik kesintisi yaşadığını hesaplayabilmek, EPDK’nın belirlediği eşik değerlerin üzerinde elektrik kesintisi yaşayan kullanıcılara ilgili tazminatları ödemek, oluşan tazminatların denetlenebilmesi için eldeki kesinti verilerini ve ödeme belgelerini saklamak gibi yükümlülüklerinin olduğu da ifade edildi.
2016 yılında tüm elektrik dağıtım şirketlerinin bütün bu kabiliyetleri oluşturmuş olması gerektiğini vurgulayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı dağıtım şirketlerinin kesinti kayıtlarının yetersiz olduğunu, doğru kayıt yapamadıklarını, kontrol edilmeyeceği zannı ile verileri kendi lehlerine değiştirdiklerini yapılan denetimler sonucu tespit ettiklerini açıkladı. Hizmet kalitesi yükümlülükleri yerine getirmeyen şirketlerin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Denetimlerimiz sahada da yoğun bir şekilde sürecek. Elektrik dağıtım şirketleri yükümlülüklerini yerine getirmez, vatandaşı mağdur ederse bu durum ceza olarak tarifeye yansıyacak. Tabii vatandaşa kaliteli hizmet sunan dağıtım şirketleri de bunun ödülünü yine tarifede bulacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.