Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EPAL 2017’de dünya genelinde yüzde 10 üretim artışı sağladı

Dünyanın farklı ülkelerinde Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) lisansına sahip olan firmalar 2017 yılında üretimlerini yaklaşık yüzde 10 artırdı. Rekor seviyedeki üretim artışını değerlendiren Tüm EPAL Palet Üreticileri Kalite Derneği...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EPAL 2017’de dünya genelinde yüzde 10 üretim artışı sağladı

Dünyanın farklı ülkelerinde Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) lisansına sahip olan firmalar 2017 yılında üretimlerini yaklaşık yüzde 10 artırdı. Rekor seviyedeki üretim artışını değerlendiren Tüm EPAL Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) Başkanı Cafer Özgen, bu durumun EPAL paletlere duyulan güvenin göstergesi olduğunu söyledi.

EPAL üretim lisansına sahip firmaların 2017 yılında 88,3 milyon ahşap palet imal ettiğini, EPAL Tamir Lisansına sahip firmalarında 27,5 milyon lisanslı EPAL paleti yeniden kullanıma sunduğunu belirten TEPAL Başkanı Cafer Özgen, "2017 yılında 115,8 milyon adet EPAL palet dolaşıma sunuldu. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 10’luk artışa denk geliyor. EPAL’in üretim rakamlarının dünyadaki ekonomik büyümenin önemli göstergesidir. Bu başarı aynı zamanda EPAL paletlere duyulan güvenin de göstergesidir. EPAL paletler, ürünlerini sorunsuz taşımak isteyenlerin tercihi olmaya devam ediyor” diye konuştu.

2017 yılında tüm dünyada ağaç ham maddesi sıkıntısının yaşandığını ve artan talebin ağaç fiyatlarını yükselttiğini vurgulayan Özgen, “2017 yılında Türkiye’de de ağaç ham maddesine olan talep aşırı oldu. Bu sebeple ağaç fiyatlar aşırı yükseldi. Biz Türkiye’de yaşanan bu sorunun çözülmesi için Orman Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) düzeyinde girişimler yaptık. 2018 yılında EPAL paletlere olan ilginin daha da fazla olmasını bekliyoruz. Bu sebeple kesintisiz ham madde temin edebilmek için temaslarımız sürecek" dedi.

PAL’in, dünyadaki ahşap palet sektörünün lideri olduğuna da sözlerine ekleyen Özgen, dünya üzerinde halen 450 milyon EPAL palet olduğunu ayrıca EPAL lisansı ile 20 milyon tane de metal kasa (Gitter box) bulunduğunu ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.