Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerjinin zirvesi Adana’da buluşuyor

Türkiye enerji piyasasının tüm kesimlerinin en önemli buluşması noktası olan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının himayelerinde ve destekleriyle bu yıl "Doğu Akdeniz" temasıyla gerçekleştirilen 7’nci Türkiye Enerji Zirvesi bu yıl...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye enerji piyasasının tüm kesimlerinin en önemli buluşması noktası olan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının himayelerinde ve destekleriyle bu yıl "Doğu Akdeniz" temasıyla gerçekleştirilen 7’nci Türkiye Enerji Zirvesi bu yıl 24-26 Kasım tarihlerinde Adana’da düzenlenecek.
7. Türkiye Enerji Zirvesinde bu yıl 8’i özel olmak üzere 100’e yakın katılımcının yer aldığı toplam 20 oturum gerçekleştirilecek. ’Doğu Akdeniz’ teması ile gerçekleştirilecek olan 7’nci Türkiye Enerji Zirvesi’ne Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanı sıra KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da katılacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, zirvenin ilk gününde düzenlenecek ‘Zirve Özel Oturumu’nda gazeteci ve moderatörlerin enerji piyasasına ilişkin sorularını cevaplayacak. Bununla beraber, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı, bu yıl zirvenin ikinci gününde gerçekleştirilecek ’KKTC Özel Oturumu’nda Doğu Akdeniz enerji jeopolitiği ve Kıbrıs enerji sektörüne ilişkin son gelişmeleri değerlendirecek.
Sektörün buluşma adresi
3 gün boyunca yoğun bir şekilde sürecek zirvede, Türkiye ve dünya enerji piyasalarındaki son gelişmeler, Türkiye ve yurtdışından sektör profesyonelleri ve uzmanlar tarafından değerlendirilecek. Enerji sektörünün merakla beklediği Zirve kapsamında, bölge ülkeleri arasındaki siyasi, diplomatik ve güvenlik sorunları nedeniyle bölgesel ilişkilerde gerilime yol açan Doğu Akdeniz enerji kaynakları ile ilgili son gelişmeler uluslararası hukuk, güvenlik, diplomatik, teknik ve ticari açılardan ele alınacak.
Yol haritası oluşturulacak
7’nci Türkiye Enerji Zirvesi’ne Türkiye ve birçok ülkeden bakan, bürokrat, diplomat, enerji uzmanı, akademisyen, bölgede çalışmalar yapan çok uluslu şirketlerin yöneticileri ve sektör profesyonelleri katılım sağlayacak.
Ayrıca Zirve’de enerji piyasalarının tüm yönleriyle derinlemesine analiz edilerek tüm bölge ülkelerinin refahı ve barışına katkı sunacak bir uzlaşının sağlanabilmesi için yol haritası sunulması hedefleniyor.
Ödüller sahiplerini buluyor
Gas&Power ve Green Power gazeteleri tarafından düzenlenen 7’nci Altın Voltaj, 7’nci Altın Vana ve Enerji Petrol Gaz gazetesi tarafından düzenlenen 12’nci Altın Varil ve 2’nci Altın Tüp Başarı Ödülleri de her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında sahiplerini bulacak. Enerji sektöründe hizmet veren firmaların gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerine verilen Türkiye Enerji Zirvesi Başarı Ödülleriyle akaryakıt, LPG, doğal gaz ve elektrik sektöründe faaliyet gösteren firmaların, sosyal sorumluluk uygulamaları konusunda teşvik edilmesi amaçlanıyor. Başarı Ödülleri 24 Kasım gecesi Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında düzenlenecek Gala Yemeğinde sahiplerini bulacak.
Bayiler de zirvede buluşacak
7’nci Türkiye Enerji Zirvesinin 3’üncü gününde gerçekleştirilecek olan Büyük Bayi Buluşması’nda binlerce akaryakıt ve LPG bayisi bir araya gelecek. Büyük Bayi Buluşması’nda, EPDK Petrol Piyasası Dairesi Başkanı Abdullah İnce, EPDK LPG Piyasası Dairesi Başkanı Yılmaz Tamer, EPDK Denetim Dairesi Başkanı Mehmet İbiş, TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar ve PÜİS Başkanı İmran Okumuş konuşmacı olarak katılacak.
Bayilerin, sektör temsilcileri ile bir araya geleceği büyük buluşmada, sektördeki son gelişmeler, bayi sorunları, yeni düzenlemeler ve piyasaya ilişkin hedefler masaya yatırılacak.
Toplantı boyunca bayiler sorularını ilgili kişilere yöneltme imkanı bulabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.