Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerji Bakanı Yıldız: Doğalgaza zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza zam olmadığını söyledi.Bakan Taner Yıldız, TBMM bahçesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Yıldız, doğalgaza zam olup olmayacağı yönündeki soruya, “Doğalgaza...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enerji Bakanı Yıldız: Doğalgaza zam yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza zam olmadığını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, TBMM bahçesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Yıldız, doğalgaza zam olup olmayacağı yönündeki soruya, “Doğalgaza zam yok arkadaşlar.” şeklinde cevap verdi. Irak ile ilişkiler konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

"Hem doğalgaz, hem petrol aramaları ile alakalı, hem de Kuzey Irak’la alakalı sözleşmeler var. Türkiye petrol ihtiyacını ve doğalgaz ihtiyacını farklı ülkelerden karşılamak durumunda. Son iki gün içinde yaptığımız görüşmeler, şu ana kadar yaptığımız özel hukuk hükümlerine ait ticari sözleşmelerin daha da olgunlaşması anlamına geldiğini söylemem lazım. Bizim herhangi bir tarafı tutmak diye bir durum söz konusu olmaz. Böyle bir tercihimiz olmaz. Bütün bu kazanımlar Irak halkının tamamınındır. Bizim merkezi Irak mı yoksa Kuzey Irak mı diye tercih sorusu yanlış olur. Bütün Irak halkı ile alakalı normalleşmenin orayla ilgili gelirlerin artırılması komşu ve kardeş ülke Türkiye’nin hedefleri arasındadır. Siyasi sınırlar sabit kalmak kaydıyla Türkiye enerji sınırlarını her ülkede genişletmek durumundadır. Bizim mevcut petrol boru hattıyla alakalı atıl kapasitenin kullanılması Irak adına doğru bir iş olacaktır. Şunun bilinmesinde fayda var; merkezi Irak hükümetinin iki tane temel hassasiyeti var. Bir tanesi miktarın belirlenmesi. Buradan geçecek olan ham petrolün belirlenmesi. Değerinin de paralandırılması ve bunun tahakkuk edilmesidir. Türkiye bütün bu hassasiyetlere dikkat gösterecektir.”

AK Partili milletvekillerinin Meclis’e başörtülü olarak girmesini de yorumlayan Bakan Yıldız, “Başörtüsü konusu Türkiye siyasi tarihinin önemli sorunlarından bir tanesiydi. Hamd olsun bu problem artık TBMM Genel Kurulu’nda ve bütün diğer kamu kurumlarında çözülmüş olmasının dün tarihi günü yaşandı. Bu bir normalleşme sürecidir. Türkiye’nin yapacak çok fazla işi var.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.