Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Energy’den büyük istihdam hamlesi

İmalat, finans, petrol, turizm, gıda, enerji, sağlık, gayrimenkul başta olmak üzre 44 yıldır yatırımlarıyla Türkiye ekonomisine katkıda bulunan Can Holding’e bağlı Energy Petrol, yapacağı yatırımlar ile 500 kişilik ek istihdam sağlayacak.Üç...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Energy’den büyük istihdam hamlesi

İmalat, finans, petrol, turizm, gıda, enerji, sağlık, gayrimenkul başta olmak üzre 44 yıldır yatırımlarıyla Türkiye ekonomisine katkıda bulunan Can Holding’e bağlı Energy Petrol, yapacağı yatırımlar ile 500 kişilik ek istihdam sağlayacak.

Üç akaryakıt terminali, iki LPG dolum tesisi, madeni yağ üretim fabrikası, tamamı ADR belgeli tanker ve LPG filosu ile faaliyet gösteren Energy Petrol, akaryakıt, LPG tesisleri ve imalatı devam eden LPG, akaryakıt tankerleri ile yatırımlarına devam etme kararı aldı. Dev yatırım hamlesine ilişkin açıklama yapan Energy Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can, "Dünyada yaşanan zorlu rekabetçi ortamda müteşebbislerin zorlandığı yatırım kararlarını, ülkemize ve milletimize olan güvenimiz sayesinde kolaylıkla planlayıp hayata geçirebiliyoruz" dedi.

Bu güvenle 2017 yılında 150 bin ton kapasiteli iki akaryakıt depolama, 15 bin ton kapasiteli iki adet LPG depolama tesisi olmak üzere toplam dört tesisin temelini atarak ülke ekonomisine kazandıracaklarını söyleyen Mehmet Can, aynı zamanda 20’si İstanbul’da olmak üzere toplamda 100 istasyon yatırımı yapacaklarını, bu yatırımlarla istasyon sayısını 400’e çıkarmayı planladıklarını belirtti.

"2017’de 500 kişilik istihdam"

Türkiye’de akaryakıt sektörünün Avrupa coğrafyasında yaşanan gelişmelerin bir benzerini yaşadığına dikkat çeken Can, "Avrupa’da da öncelikle devlet bünyesinde bulunan şirketlerin özelleştirilmesi, tekellerin ortadan kalkması, yeni dağıtım firmalarının kurulması, sektörün her alanındaki rekabetin sonucunda bu ortamda var olmaya gücü yetmeyen şirketlerin kapanması veya birleşmesi ile dağıtıcıların kendi markası ile istasyonlar işletmesi süreci yaşandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrısı ile harekete geçen Energy Petrol, 2017 yılı içerisinde yapacağı yatırımlar ile 500 kişilik ek istihdam sağlamayı planlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.