Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EMS Yazılım, ERP çözümlerinde kullanacak Octopod projesini tanıttı

EMS Yazılım, kurumsal kaynak planlaması (ERP) çözümlerinde kullanılmak üzere geliştirdiği Octopod Yazılım Geliştirme Platformu’nu tanıttı.EMS Yazılım, süreç yönetiminde devrim yapacak bir yazılıma imza attı. Kurumsal kaynak planlaması...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EMS Yazılım, kurumsal kaynak planlaması (ERP) çözümlerinde kullanılmak üzere geliştirdiği Octopod Yazılım Geliştirme Platformu’nu tanıttı.
EMS Yazılım, süreç yönetiminde devrim yapacak bir yazılıma imza attı. Kurumsal kaynak planlaması (ERP) çözümlerinde yerli ya da yabancı teknoloji tarafından, müşterilere önerilen çözümlerin yetersizliğinden yola çıkılarak 4 yılda geliştirilen Octopod Yazılım Geliştirme Platformu hayata geçti. Octopod Yazılım Geliştirme Platformu’nun, 4 yıllık AR-GE çalışması, 15 bin saatin üzerinde test ve uygulama, yüzün üzerinde implementasyon ile 5 milyon TL’lik bir yatırım ile hayata geçtiği kaydedilen açıklamada, Octopod sayesinde her firma, kendi ERP modülünü geliştirebileceği bildirildi.
Yapılan açıklamaya göre; Octopod’u kullanmak için ileri seviyede yazılımcıya ihtiyaç yok. Toplamda 9 saatlik bir eğitimin sonunda herkes yazılım geliştirebilir. İnternet olan her yerden geliştirme platformuna erişilerek tasarım yapmak mümkün. Bu sayede firma klasik metotlara oranla 6-20 kat arası bir hıza ulaşıyor.
Octopod’un tanıtım toplantısında konuşan EMS Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo, sektördeki hazır paket yazılımların müşterinin ihtiyacını tam olarak karşılayamadığını bu nedenle verimliliğin yüzde 65’lerde kaldığına değindi. ERP’nin ana hedefinin kaynakların etkin kullanımı olduğunu belirten Balo, "Mevcut yazılım ürünleri ile bu etkinliğin sağlanması söz konusu olamıyor. Neden? Çünkü, hazır yazılımın bir firmaya implemantasyonu 12-18 ay arası değişiyor. Bu esnada firmanın ihtiyaçları değişiyor. Hatta programları kullanmaya başlayan insan kaynağı değişiyor. Eğitim süreci ise bambaşka bir problem. Teknolojinin kendine has dili, firma çalışanların günlük hayattaki gerçekleri ile örtüşmüyor. Mesela siz bir satış elemanısınız. Gün boyu yoldasınız. Ve akşam 6’ya kadar tüm görüşmelerinizin raporunu göndermeniz lazım. Öznelleştiremediğiniz programlarla bu süre çok uzuyor, raporlamalar aksıyor, verimlilik düşüyor. Bu sorunlarla yıllardır karşılaşıyoruz. Octopod’u buradan hareketle geliştirdik" dedi.
"Maliyetler yüksek"
Piyasadaki paket yazılımların hantal, özelleştirilmiş yazılımların ise yüksek bütçeli olduğuna dikkat çeken Şenol Balo: " Türk ekonomisinin bel kemiğini küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. Temelde maliyetlerin yüksek olması sebebiyle bu firmalar özelleştirilmiş yazılımlara erişemiyor, teklif dahi almıyorlar. Bir kere paket yazılım aldığın zaman da, o firmaya bağımlı hale geliyorsun. Bu bir işletme için zaman kaybı" diye konuştu.
Octopod’un yazılımcı olmak isteyen yeni mezunlar için de ideal olduğunu söyleyen Balo sözlerine şöyle tamamladı: "Sektörde nitelikli eleman açığı var. Ayrıca çok ciddi bir sirkülasyon var. Mezunlar ise, başka iş yapma derdinde. Çünkü yazılım geliştirmek uzun bir süreç. Octopod yazılımcı olmak isteyenlere de bir kariyer vaat ediyor. Sadece 9 saatlik bir eğitimle her yeni mezun bir Octopod bayisi haline gelebilir".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.