Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerin zamları belli oldu

Ocak'ta, SSK ve Bağ- Kur emeklileri 2014'ün ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon kadar, memur emeklileri ise yüzde 3 zam alacak. Toplu sözleşmede sadece memur emeklilerinin zamları konuşuluyor. Diğer emekliler de bu toplu sözleşmede yer almayı talep ederek, emekliler arasındaki ayrımın kaldırılmasını istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Emeklilerin zamları belli oldu

Ocak'ta, SSK ve Bağ- Kur emeklileri 2014'ün ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon kadar, memur emeklileri ise yüzde 3 zam alacak. 
Toplu sözleşmede sadece memur emeklilerinin zamları konuşuluyor. Diğer emekliler de bu toplu sözleşmede yer almayı talep ederek, emekliler arasındaki ayrımın kaldırılmasını istiyor.

 

NET 146 LİRA ARTIŞ

 

Bu talepler henüz karşılık bulmazken, memur emeklilerinin zam oranı toplu sözleşme görüşmelerinde memurlarla birlikte belirlenmişti. Bu yıl brüt 175, net ise yaklaşık 146 lira zam alan memur emeklilerinin maaşında, Ocak 2015'te de toplu sözleşme kapsamında yüzde 3 artış gerçekleşecek.

 

TEMMUZ'DA DA VAR

 

Yine toplu sözleşme hükümlerine göre; memur emeklileri, Temmuz2015'te de yüzde 3 zam alacak, ayrıca enflasyon farkı gerçekleşirse bu da maaşlara yansıtılacak. Takvim'in haberine göre; 2015 programında memur emeklilerinin Temmuz zammıyla ilgili öngörü yer aldı. Buna göre; memur emekli aylıklarının, oluşacağı tahmin edilen yüzde 0.63'lük enflasyon farkı nedeniyle Temmuz'da yüzde 3.63 artırılması planlanıyor. Memur emeklilerinin Ocak 2015'te alacağı zamlı maaşlardan bazıları şöyle:

 

NASIL HESAPLANIR?

 

Ocak ayında tüm memur emeklileri yüzde 3 zam alacak. TAKVİM, bazı memur emeklileri için zam hesaplaması yaptı. Zamlı maaşınızı siz de hesaplayabilirsiniz. Mevcut maaşınıza yüzde 3 ekleme yaparak, yeni maaşınızı öğrenebilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.