Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerden Kesilen Destekleme Primi Tamamen Kaldırılıyor

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, emeklilerden kesilen destekleme primlerinin önümüzdeki dönemde tamamen kaldırılmasına karar verildiğini belirtti.Birsen yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde hükümetin esnaf...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, emeklilerden kesilen destekleme primlerinin önümüzdeki dönemde tamamen kaldırılmasına karar verildiğini belirtti.
Birsen yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde hükümetin esnaf ve sanatkarlara yönelik vermiş olduğu taahhütler içerisinde yer alan emeklilerden kesilen yüzde 15 destekleme primleri ile ilgili olarak indirime gidildiğini ve kesinti oranının yüzde 10’a çekildiğini hatırlattı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile yapılan çalışmalar neticesinde varılan anlaşma gereği emeklilerden kesilen destekleme primlerinin önümüzdeki dönemde tamamen kaldırılmasına karar verildiğini açıklayan Ekrem Birsen, "Bir diğer konu ise 60 günden fazla prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlarımız sağlık hizmetlerinden yararlanamamalarıdır. Prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımız borçlarını gecikmeli olarak ödediklerinde sağlık primlerini de ödemiş olmakta, ancak sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadırlar. Bu konuda yapılan çalışmalar sonucunda, Bakanlar Kurulunun almış olduğu karar gereği 60 günden fazla prim borcu bulunmama şartı 2015 sonuna kadar dikkate alınmayacaktır. Buna göre prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlarımız 31 Aralık 2015 tarihine kadar devlet hastanelerinden ve üniversite hastanelerinden yararlanabileceklerdir. Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak esnaf ve sanatkarların sorunları ile ilgili titizlikle çalışmakta, sorunları siyasal partilere ve yetkililere aktarmakta ve takibini yapmaktayız" ifadelerine ye verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.