Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli maaşına asgari ücret ayarı

En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gündemde. 1.404 liranın altındaki tüm maaşlara zam gelecek. 878 liralık SSK maaşı 526 lira, 998 liralık Bağ-Kur maaşı ise 406 lira artacak

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli maaşına asgari ücret ayarı

Emekli maaşları arasındaki uçurumları gidermek için hükümetin başlattığı çalışmalar devam ediyor.
 
ASGARİ ÜCRET EMEKLİ MAAŞININ DA TAVANI OLACAK


Farklı zamanlarda aynı şartlarda emekli olmalarına rağmen maaşları arasında uçurumlar olan emeklilerin haksızlıkları giderilecek. Yine çok düşük maaş alan emekliler için de bir formül gündeme geldi. Buna göre tüm emekli maaşları asgari ücretten daha az olmayacak. Bu sağlanırsa özellikle 2000'den sonra emekli olan SSK'lılar ile Tarım Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında ciddi zamlar yapılacak. Şu anda uygulanan net 1.404 liralık asgari ücret emekli maaşının da tavanını oluşturacak. Böylece tüm emekli maaşları 1.404 liranın üzerinde olacak.

MÜEZZİNOĞLU DA DİKKAT ÇEKTİ


Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekli maaşlarının ideal seviyede olmadığını bildiklerini ancak sürekli iyileştirme yaptıklarını söyledi. Müezzinoğlu, "Asgari ücretten daha düşük emekli maaşı alanların durumlarını yok farz etmiyoruz. Ama yaptığımız iyileştirmeler olmasa daha kötü olacaktı. Yüzde 5'lerin üzerinde büyüme olduğunda elbette bu konular da gündeme gelir. Bağ-Kur'da en düşük emekli maaşı 998 lira. Ama biz geldiğimizde 65 lira alınıyormuş" diye konuştu.

YÜZLER GÜLECEK


Söz konusu çalışma gerçekleştiğinde özellikle çok düşük maaş alan 2000 sonrası SSK'lılar ile tarım Bağ-Kur emeklilerinin yüzü de gülecek. 878 liralık SSK maaşına 526 lira 998 liralık Bağ-Kur maaşına 406 lira zam yapılacak.
.

KAYNAK:POSTA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.