Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elma dalında kaldı

Mersin’in Mut ilçesinde kilosu 30-40 kuruşa kadar düşen elma alıcı çıkmayınca, üreticinin elinde kaldı.Mut Ziraat Odası Başkanı Faruk Deniz, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde elma üretiminde büyük artış olduğuna dikkati çekerek,...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Mut ilçesinde kilosu 30-40 kuruşa kadar düşen elma alıcı çıkmayınca, üreticinin elinde kaldı.
Mut Ziraat Odası Başkanı Faruk Deniz, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde elma üretiminde büyük artış olduğuna dikkati çekerek, pazarlama sorunu nedeniyle elmanın üreticinin elinde kaldığını söyledi.
30-40 kuruşa alıcı bulunamaması nedeniyle toplanmayan elmanın ağaçta bırakıldığını kaydeden Deniz, "Çiftçimiz bir işçiye 55 lira yevmiye veriyor. O işçinin akşama kadar topladığı elma aldığı parayı kurtarmıyor. Elma alımı yapan tüccar zaten uğramıyor. 30 ila 40 kuruşa alıcı bulamayan çiftçi, meyve suyu fabrikasına 10 kuruşa elma vermek zorunda kalıyor. Çiftçimiz elma konusunda büyük bir sıkıntı yaşıyor. Tüccar gelmediği içinde ağaçtaki elmalar çürümeye terk ediliyor" diye konuştu.
Elma üreticisinin ürününü satamaması nedeniyle mağdur olduğunu, elde kalan elmanın uzun süre korunması için soğuk hava deposuna koysa onunda kurtarmayacağını belirten Deniz, "Bu sene kalite yüksek ama fiyat çok düşük. Özellikle ilçede bir meyve suyu fabrikasının olmaması elmanın dalında kalmasına neden oluyor. Bu nedenle elma üreticisi çok mağdur duruma düştü. Üreticilere pazarlama konusunda destek sunulmalı. Elma çok alan yok" diye konuştu.
Kasalara doldurduğu elmalarını satmayı bekleyen üretici Mustafa Doğan, alıcı olmadığı için elmaların bir kısmının ağaçta, bir kısmının da yerde çürümeyi beklediğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.