Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Electro World resmen Bimeks’in

Electro World’ün Bimeks’e devri tamamlandı. Devir safhası 5 Eylül’de yapılan satın alma anlaşması ile başladı, 1 Kasım’da sonlandı.Electro World’ü Bimeks’e satan Dixons Retail Group’un CEO'su Sebastian James, devrin tamamlanmasından...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Electro World resmen Bimeks’in
Electro World’ün Bimeks’e devri tamamlandı. Devir safhası 5 Eylül’de yapılan satın alma anlaşması ile başladı, 1 Kasım’da sonlandı.


Electro World’ü Bimeks’e satan Dixons Retail Group’un CEO'su Sebastian James, devrin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray da Türkiye elektronik perakende sektöründe en büyük satın almayı yaptıklarını vurgularken, "Aylar alabilecek bir satın almayı rekor denilebilecek bir sürede yapan Bimeks, Electro World ve Dixons yöneticilerini tebrik ediyorum." dedi.

7 Ekim tarihinde Rekabet Kurulu onayından sonra başlayan devir safhasında 7 günde, 6 şehir ve 14 ayrı yerde toplam 42 bin metrekare satış alanında 500 bin adet ürün el terminali ile sayıldı. Sayımlarda 126 Bimeks elemanı görev aldı. Bütün lokasyonlarda yazılım ve IT yapılanmaları aynı sürede tamamlandı.


Devir ile çıta büyüttüklerini aktaran Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar “1 Kasım 2013 itibari ile 14 Electro World mağazasında satışlar Bimeks olarak yapılacak. 3-6 ay içerisinde EW mağazalarının tümünde tabela, logo gibi görsel değişiklikler yapılarak bu mağazalar Bimeks Teknoport’lara dönüştürülecek.” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Electro World müşterilerinin 1 Kasım’dan evvel yaptığı alışverişler neticesinde doğmuş hakları için Bimeks mağazalarının hizmetlerinde olacağına temas etti.

Halen 45 ilde 84 mağazası bulunan Bimeks, Electro World'ün 14 mega mağazası ve 16 franchise mağazasının eklenmesi ile 1 Kasım'dan itibaren 114 mağaza ile yoluna devam edecek. Parekende şirketi, yeni açılacak mağazalar ile 2014’te mağaza sayısını 135'e, satış alanını da 105 bin metrekareye çıkarmayı planlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.