Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonominin patronları Uludağ’da bir araya geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması olan ’7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin önemine değinerek, yapılacak yatırımlarla Uludağ’ın daha cazip hale geleceğini söyledi.Bursa Büyükşehir Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonominin patronları Uludağ’da bir araya geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması olan ’7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin önemine değinerek, yapılacak yatırımlarla Uludağ’ın daha cazip hale geleceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu sene 7.’si yapılan ‘Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde iş dünyasından 500 önemli ismin ağırlandığını belirterek, asıl hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taçlandırdığı uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapmak olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması olan ’7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, zirvenin ülke ekonomisine, Bursa’ya ve işadamlarına hayırlı olması temennisinde bulundu. Uludağ’ın kısıtlı imkanlara rağmen tercih edilmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, Bursa’nın çok özellikli bir şehir, Uludağ’ın da 4 mevsim kullanılabilecek nitelikte bir bölge olduğunu ifade etti. Otel, sosyal tesis, kongre merkezi, ulaşım, otopark, spor tesisleri ve benzeri imkanların artmasıyla Uludağ’ın daha büyük zirvelere ev sahipliği yapacağına inandığını belirten Başkan Aktaş, “Bursa ve Uludağ, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehrin ortasında yer alıyor. İzmir otobanı ve hızlı tren bittikten sonra daha kolay ulaşılır hale geleceğiz. Zirve boyunca 500 civarında misafir ağırlanıyor. Asıl hedefimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taçlandırdığı uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapmaktır. Böylece Uludağ’ın ve Bursa’nın önü açılacaktır. Bursa, bundan her şekilde istifade edecektir” dedi.

Zirveye katılan iş adamlarının, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten gerekli mesajları aldığını da söyleyen Başkan Aktaş, ‘Burada çok deneyimli kurum ve kuruluşlar var. Genel anlamda bakıldığında, iyi yerde olduğumuzu görüyoruz. Bazı risklerden de bahsedildi. İnanıyorum ki o konularda da hükümetimiz ve iş dünyası gerekli tedbirleri alacaktır. Türkiye’nin önü açık” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.