Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomide Bu Hafta

Geçtiğimiz hafta yurt içinde Merkez bankasının faiz indirimi ön plana çıkarken, bu hafta yarın açıklanacak olan enflasyon raporu gündemi oluşturuyor.Geçtiğimiz hafta ekonomide hareketli bir hafta geride bırakıldı. Destek Menkul Değerler’in...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz hafta yurt içinde Merkez bankasının faiz indirimi ön plana çıkarken, bu hafta yarın açıklanacak olan enflasyon raporu gündemi oluşturuyor.
Geçtiğimiz hafta ekonomide hareketli bir hafta geride bırakıldı. Destek Menkul Değerler’in hazırladığı rapora göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanının resmen atanması ve Merkez Bankasının faiz indirimi ön plana çıkarken bu hafta yarın açıklanacak olan enflasyon raporu haftanın önemli bir olayı. Öte yandan Amerika Merkez Bankası (FED) Nisan ayı toplantısının sonucunu Çarşamba günü TSI 21.00’da açıklayacak. Yurtiçinde sanayi kullanım kapasitesi verisi açıklanacak. TCMB’nin faiz indirimi sonrası dolar/TL paritesi 2,8050 seviyesine yaklaşsa da geçtiğimiz haftanın son işlem gününde hızlı bir yükselişle 2,85 seviyesini test etti.
Avrupa Merkez Bankasının toplantısı sonrası başlayan doların güçlenme süreci devam ediyor. EUR/USD paritesinin de önemli destek olan 1.1230 seviyesinin aşağı yönlü geçilmesi sonrası satış süreci 1.1200 seviyesine doğru devam etti. ABD’den TSI 17.00’da açıklanacak olan yeni ev siparişleri verisi paritenin yönünde etkili olabileceği kaydedildi. İngiltere’nin Avrupa Bölgesinden ayrılıp ayrılmayacağına yönelik tartışmalar paritenin üzerinde etkili olurken, Çarşamba günü İngiltere’den açıklanacak olan büyüme rakamları takip edilecek.
ONS altın fiyatı doların değerin kazanması sonrası kayıplarına devam etti. Amerika Merkez bankasının toplantısı altın fiyatları üzerindeki oynaklığı yükseltebilir. Bugün ABD’den açıklanacak olan yeni ev siparişler verisi sarı metal üzerinde etkili olabilir. Teknik görüntüye baktığımızda ise, Altın fiyatı 1245 ara destek seviyesinde tutunamaması sonrası geri çekilmelerini 1229 seviyesine kadar hızlandırdı. Güniçi direnç olarak 1240 takip edilebilir. Bu seviyenin aşağısında kalındığı sürece geri çekilmeler 1229-1223 bölgesine doğru devam edebileceği belirtildi.
ABD’de ham petrolünde Doha’da gerçekleştirilen toplantıdan bu yana başlattığı yükselişlerine bir miktar ara verdi. Ham petrolünün 44.50 direnç seviyesini aşmakta zorlandığı, bu seviyeden başlayan geri çekilmelerin önemli destek olan 43.00 seviyesine yaklaştığı ve bu destek seviyesinin aşağı yönlü kırılması halinde geri çekilmeler 42.60 - 42.30 destek seviyesine doğru devam edebileceği kaydedildi.
Yükselen kanal içindeki hareketlerine devam eden Brent petrol, 46.10 direnç seviyesini aşamadı ve geri çekilmelerine devam etti.
Almanya tarafında ise DAX endeksi petrol fiyatlarının yükselmesi ve artan küresel risk iştahı sonrası yükseliş kaydetti. Bu hafta Almanya’dan açıklanacak olan enflasyon ve perakende satışlar verisi endeksin yönünde etkili olabilir. RSI göstergesinin aşırı alım seviyesinde yer alması bir miktar kar realizasyonlarını gündeme getirebilir. Olası geri çekilmelerde 10.280 destek olarak takip edilebilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.