Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi Bakanlığı’ndan TEK Taraflı Gümrük Vergisi Tavizleri Açıklaması

Ekonomi Bakanlığı, Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi kapsamında en az gelişmiş ülkeler, özel teşvik düzenlemeleri ülkeleri ile gelişme yolundaki ülkelere Gümrük Birliği çerçevesinde tanınan tek taraflı gümrük vergisi tavizlerinin...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanlığı, Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi kapsamında en az gelişmiş ülkeler, özel teşvik düzenlemeleri ülkeleri ile gelişme yolundaki ülkelere Gümrük Birliği çerçevesinde tanınan tek taraflı gümrük vergisi tavizlerinin gözden geçirileceğini açıklandı.
Ekonomi Bakanlığı tek taraflı gümrük vergisi tavizleri ile alakalı açıklama yayımladı. Açıklamada, Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi kapsamında en az gelişmiş ülkeler, özel teşvik düzenlemeleri ülkeleri ile gelişme yolundaki ülkelere Gümrük Birliği çerçevesinde tanınan tek taraflı gümrük vergisi tavizlerinin gözden geçirileceği bildirildi. Bakanlık, konuyla ilgili yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere tebliğin yayımı tarihinden itibaren 30 gün içinde alakalı tüm gerçek ve tüzel kişiler ile sivil toplum kuruşların bakanlığa görüş ve taleplerini iletebileceklerini de belirtti.
Bakanlıktan yapılan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"19 Mart 2016 tarih ve 29658 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi Çalışmalarına İlişkin Tebliğ (İthalat 2016/2) ile ülkemiz tarafından Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi kapsamında En Az Gelişmiş Ülkeler, Özel Teşvik Düzenlemeleri Ülkeleri ile Gelişme Yolundaki Ülkelere Gümrük Birliği çerçevesinde tanınan tek taraflı gümrük vergisi tavizleri gözden geçirilecektir.
Tebliğ ekinde yer verilen ülkelerden ve bu ülkelerin karşısındaki sektörlerden yapılacak ithalatta, uluslararası yükümlülüklerimiz ve ülkemizin ekonomik çıkarları gözönüne alınarak, ilgili sektörlerdeki yerli üreticlerimizin tek taraflı tanınan tavizlerden olumsuz etkilenip etkilenmediklerinin tespiti ve gerekli ise ülke ve sektörlerin tercihli rejim kapsamı dışına alınıp alınmaması hususlarında çalışmalar yapılacaktır.
Bu amaçla yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 30 gün içinde ilgili tüm gerçek ve tüzel kişiler ile sivil toplum kuruşları Bakanlığımıza görüş ve taleplerini iletebileceklerdir.
Kamuoyuna arz olunur".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.