Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı’na katılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı çerçevesinde Çevresel Ürünler Anlaşması (EGA) Müzakerelerine İlişkin Gayrıresmi Bakanlar Toplantısı’na iştirak edecek. Bakan Zeybekci, Avrupa Birliği Ticaret Komiseri ile...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı çerçevesinde Çevresel Ürünler Anlaşması (EGA) Müzakerelerine İlişkin Gayrıresmi Bakanlar Toplantısı’na iştirak edecek. Bakan Zeybekci, Avrupa Birliği Ticaret Komiseri ile Endonezya, Fransa, Yeni Zelanda, Singapur, Rusya, Hollanda, Kazakistan, Çin, Suudi Arabistan ve Güney Afrika Ticaret Bakanları ile ikili görüşmelerde bulunacak.
Ekonomi Bakanlığından alınan bilgiye göre, Ekonomi Bakanı Zeybekçi ve beraberindeki heyet, 9-10 Temmuz 2016 tarihlerinde Çin’in Şangay şehrinde gerçekleştirilecek olan G20 Ticaret Bakanları Toplantısı’na katılacak. Bakan Zeybekci’nin, 7 Temmuz 2016 Perşembe günü gece saatlerinde Şangay’a hareket etmesi bekleniyor. Ticaret Bakanları Toplantısı’nın öncesinde ise G20 3. Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Toplantısı düzenlenecek. G20 3. Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Toplantısı’nda, teknik uzmanlarca üzerinden gidilerek son halleri verilecek belgeler Bakanlara sunulacak olup, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı’nda, mutabakat sağlanan hususları içeren bir Ticaret Bakanlar Bildirgesinin kabul edilmesi öngörülüyor.
Geçen yıl Türkiye’nin üstlendiği G20 Dönem Başkanlığında, Ekim ayında, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında İstanbul’da gerçekleştirilen G20 Ticaret Bakanları Toplantısı’nda alınan kararlar, Çin Dönem Başkanlığının da önceliklerini oluşturmakta. Türkiye’nin 2015 yılında üstlendiği G20 Dönem Başkanlığı sırasında ticaret önceliklerimiz küresel ticaretteki yavaşlama ve bunun ardındaki nedenler, KOBİ’lerin ve Düşük Gelirli Gelişme Yolundaki Ülkelerin küresel değer zincirlerine katılımının teşvik edilmesi ve çok taraflı ticaret sisteminin daha iyi çalışmasının sağlanması olarak belirlenmişti. Söz konusu önceliklerin ve 2015 Kasım ayında Antalya’da yapılan G20 Liderler Zirve’sinde aldıkları kararların devamı niteliğinde, Şangay’daki Ticaret Bakanları Toplantısı’nda, 2016 yılında ticaret ve yatırım alanında kaydedilen ilerlemenin Ticaret Bakanları tarafından ele alınarak; G20 ticaret ve yatırım mekanizmasının güçlendirilmesi, çok taraflı ticaret sisteminin desteklenmesi, küresel ticari büyüme ile küresel yatırım politikalarında işbirliği ve koordinasyonun geliştirilmesi ile kapsayıcı ve koordineli küresel değer zincirlerinin teşvik edilmesi başlıklarında ayrıntılı tartışmaların gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bakan Zeybekci, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı marjında Avrupa Birliği Ticaret Komiseri ile Endonezya, Fransa, Yeni Zelanda, Singapur, Rusya, Hollanda, Kazakistan, Çin, Suudi Arabistan ve Güney Afrika Ticaret Bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Bakan Zeybekci, 10 Temmuz 2016 tarihinde ise EGA Müzakerelerine İlişkin Gayrıresmi Bakanlar Toplantısı’na katılacak.
Bakan Zeybekci’nin, temaslarının ardından 11 Temmuz günü Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.