Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kıbrıs’a Gidiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenen 40. Uluslararası Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmek üzere bugün Kıbrıs’a gidecek. Bakan Zeybekci’nin 65. Hükümette ilk resmi ziyareti olacak.Ekonomi Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenen 40. Uluslararası Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmek üzere bugün Kıbrıs’a gidecek. Bakan Zeybekci’nin 65. Hükümette ilk resmi ziyareti olacak.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, KKTC’den 112 ve Türkiye’den 31 firmanın ürün ve hizmetlerini sergileyeceği 40. Uluslararası Fuarı’nın açılış törenine katılmak üzere bugün Lefkoşa’ya gidecek. Türkiye’den katılan firmalar ile KKTC firmaları arasında mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve yeni işbirliği olanaklarının oluşturulmasının amaçlandığı fuar 10 gün sürecek.
Ekonomi Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, ziyarette Bakan Zeybekci’nin, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile ikili görüşme gerçekleştireceği belirtildi.
KKTC Uluslararası Fuarı kapsamında, mevcut ticari ilişkilere bir ivme kazandırılması, ihracatçı ve ithalatçı firmaların bir araya gelerek yeni ticaret fırsatlarını değerlendirmelerine imkan tanıması ve Bakan Zeybekci’nin resmi ziyaretleri ile önümüzdeki dönemde atılacak adımların belirlenmesi; bu çerçevede 2015 yılında iki ülke arasında ticaret hacminde yaşanan daralmanın aşılması hedeflenerek; kardeş ülke Kıbrıs’ın daha dinamik ve güçlü bir ekonomiye ulaşmasının beklendiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.