Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci İngiltere’yi ziyaret edecek

Ekonomi Bakanlığı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, İngiltere ziyareti kapsamında Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Liam Fox ile ikili bir görüşme gerçekleştireceğini bildirdi.Bakanlık,...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanlığı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, İngiltere ziyareti kapsamında Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Liam Fox ile ikili bir görüşme gerçekleştireceğini bildirdi.
Bakanlık, söz konusu ziyaretler kapsamına ilişkin şu açıklamada bulundu:
"Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İngiltere ziyareti kapsamında Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Liam Fox ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Birleşik Krallık’ın önde gelen ticaret ve yatırım firmalarının üst düzey temsilcileri ile de bir araya gelecek olan Zeybekci ayrıca, Birleşik Krallık basın mensupları ile de bir toplantı yapacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci beraberinde iş dünyası temsilcileri ile birlikte, ülkemizin ikili ticari ve ekonomik ilişkilerinin mevcut durumunu gözden geçirmek, yeni işbirliği olanaklarını tespit etmek, ülkemizde ve bölgede yaşanan son ticari ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak ve özellikle, ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde ve sonrasında yaşanan gelişmeler ile ülkemizdeki mevcut ticari ve ekonomik duruma ilişkin olarak muhatap ülkelerin Hükümetleri, iş çevreleri ve basın kuruluşlarına gerekli mesajları vermek üzere, 2016 yılı Ağustos-Eylül dönemini kapsayacak şekilde çeşitli ülkelere bir dizi ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, Sayın Bakanımız tarafından, ilk olarak 11 Ağustos 2016 tarihinde Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a, sonrasında 23 Ağustos’ta Hollanda’nın başkenti Lahey ve 24 Ağustos’ta İtalya’nın başkenti Roma’ya ziyaretler gerçekleştirilmişti. Bu kapsamda, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 8-9 Eylül 2016 tarihlerinde Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’ya da resmi bir ziyaret yapacak. Ziyaret sırasında, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Liam Fox ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek, Birleşik Krallık’ın önde gelen 60’a yakın ticaret ve yatırım firmasının üst düzey temsilcileri ile bir araya gelecek, ayrıca, Birleşik Krallık basın mensupları ile de bir toplantı yapacak. Söz konusu ziyaret sırasında, Bakan Zeybekci’ye, TOBB, TÜSİAD, TİM, DEİK, MÜSİAD, TÜMSİAD gibi önde gelen STK’ların Başkanları ve/veya üst düzey yöneticileri, Borsa İstanbul Başkanı, Türkiye-Birleşik Krallık İş Konseyi Başkanı ve önde gelen Türk işadamlarından oluşan bir özel sektör heyeti de eşlik edecek. Bakan Zeybekci’nin söz konusu ziyaretinde, TBMM’de grubu bulunan partilerden milletvekilleri de eşlik edecek. Birleşik Krallık ile ticaret hacmimiz 2015 yılında yaklaşık 16,2 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2016 yılının ilk yedi aylık döneminde ise Birleşik Krallık’a ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,9 oranında artarak 7,3 milyar dolar, Birleşik Krallık’tan ithalatımız ise yine aynı döneme göre yaklaşık yüzde 9,3 oranında azalarak 3,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Öte yandan, Birleşik Krallık, ülkemizde, 2002 yılı ile 2016 yılı Haziran ayı arasındaki dönemde 8,8 milyar dolar doğrudan yatırım gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığındaki Türk heyeti, temaslarının ardından 9 Eylül 2016 Cuma gecesi Türkiye’ye geri dönecek."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.