Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekinay: "Gençler yurt dışını çalışarak geziyor"

Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay, gençlerin yurt dışında çalışırken seyahat edebilecekleri programlarla ilgili bilgiler verdi.Yurt dışında çalışmak ve bir süre yaşamak isteyen üniversite öğrencileri için en uygun seçeneklerin...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay, gençlerin yurt dışında çalışırken seyahat edebilecekleri programlarla ilgili bilgiler verdi.
Yurt dışında çalışmak ve bir süre yaşamak isteyen üniversite öğrencileri için en uygun seçeneklerin başında Work&Travel geldiğini söyleyen Türkiye’nin en büyük uçak bileti sitelerinden Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay, “18-29 yaş arasında gençlerin katılabileceği program ile Amerika Birleşik Devletleri’nin doğusundan batısına birçok eyaletinde hatta Alaska’da bulunan balık işleme tesislerinde bile çalışmak mümkün. Programın en büyük avantajlarından biri ise öğrenciler için fazla masraf yapmadan yurt dışına çıkma ve yaşama olanağı tanıması. Herhangi bir özel yeteneğiniz olmasa da Amerika’nın farklı bölgelerinde yer alan eğlence parklarında, otellerde ve restoranlarda çalışabilir, İngilizce konuşma pratiği yaparken yeni insanlarla ve bambaşka kültürlerle tanışabilirsiniz” dedi.
Ekinay, Work&Travel yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan birinin de iş seçimi olduğunu belirterek, “Program kapsamında başvurabileceğiniz işler genel olarak herkesin yapabileceği türden olsa da tüm yaz çalışacağınız işin genel olarak ihtiyaç ve beklentilerinize uygun olması önemli. Örneğin güneşin altında fazla kalamıyorsanız, açık havada bulunan eğlence parkları yerine kapalı alanda çalışabileceğiniz restoran ve otelleri tercih edebilirsiniz. Yaklaşık üç ay çalıştıktan sonra 2-3 hafta süresince Amerika’nın New York, Los Angeles, Miami veya San Francisco gibi en güzel şehirlerini dilediğiniz gibi gezebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Work&Travel dışında gençlerin katılabileceği farklı seçeneklerin de bulunduğunu belirten Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay diğer programlar ile ilgili bilgiler verdi.
Avustralya’da Working Holidays
“Eğer daha önce Work&Travel yaptıysanız veya rotanızı çok daha uzaklara doğru çevirmek isterseniz Avustralya’yı bir uçtan öbür uca keşfedebileceğiniz Working Holidays programına da katılabilirsiniz” diyen Murat Ekinay, bu programın yaş aralığının daha geniş olduğunu belirterek, “Eğer 18-31 yaşları arasındaysanız Avustralya’da 12 ay çalışabilir ve 4 ay gezip tatil yapabilirsiniz. Bu program özellikle gelecekte Avustralya’ya yerleşme hayali kuranlar için benzersiz bir fırsat sunuyor. Ülkeye taşınmadan önce Avustralya’da yaşam koşullarını kendiniz görebilir ve ülkeyi bir turist gibi gezmenin ötesinde yerlisi gibi tüm olumlu ve olumsuz yanlarıyla değerlendirebilirsiniz. Avustralya’da Working Holidays programının en büyük artılarından biri de yabancı dilinizi geliştirmek için bulunmaz bir fırsat sunması. Ülkede geçireceğiniz 1 yıllık süre içinde çalışarak yaşam masraflarınızı çıkarabilir, katılacağınız İngilizce kurslar ve diğer eğitim programları ile İngilizce pratiği yaparak Avustralya hakkında neredeyse her şeyi öğrenebilirsiniz” dedi.
Working Holidays programı için seçilecek şehri de programdan beklentiye göre belirlemekte fayda olduğunu vurgulayan Ekinay, “Örneğin eğer Sidney gibi büyük bir kentte olmak ve çalışırken bir yandan şehrin canlı kültürel ve sosyal olanaklarından yararlanmak isterseniz tercihinizi buna göre yapabilirsiniz. Daha küçük şehirlerde ise hem yaşam giderleriniz daha az olacak hem de Avustralya’nın geleneksel yaşamıyla ilgili daha fazla şey öğrenebileceksiniz” dedi.
Avrupa Gönüllü Hizmeti
Avrupa’da çalışırken çok sayıda şehri gezip görmek için sunulan olanaklar Erasmus ile sınırlı olmadığının altını çizen Ekinay, dileyenlerin Avrupa Gönüllü Hizmeti programına katılarak da Eski Kıta’nın birçok ülkesinde bir süre çalışabileceğini ve bu ülkelerde yaşayabileceğini söyledi.
Avrupa’da gönüllülük geçmişten günümüze çok önemli bir kavram olduğunu bildiren Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay, “İşte bu proje de gönüllülük anlayışını tanıtmak ve yaygınlaştırmak için planlanmış durumda. 17-30 yaş arası gençlerin katılabileceği Avrupa Gönüllü Hizmeti ile program dâhilinde dilediğiniz ülkede çalışma şansınız var. Üstelik bireysel olarak gidebileceğiniz gibi isterseniz arkadaşlarınızla birlikte de ortak bir projede çalışabiliyorsunuz. Yıl içinde belirlenen tarihler arasında ülkelerin ulusal ajansına yapılan başvurular değerlendiriyor ve başvurusu kabul edilen katılımcılar işlemlerini tamamladıktan sonra kalacakları ülkeye doğru yola çıkabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
Interrail ile trenle Avrupa
Murat Ekinay, sözlerini şöyle tamamladı: “Peki ya çalışmayı pas geçip trenle Avrupa’da macera dolu bir yolculuğa çıkmak kulağa nasıl geliyor? Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için yapmanız gerekense zaman kaybetmeden vizenizi ve Interrail biletinizi almak. Sonra ver elini Avrupa! Uygun fiyata seyahat etmek isteyen gezginler için Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından sağlanan Interrail, Avrupa’nın 30 ülkesinde geçerli bir sistem. Dilerseniz daha uygun fiyatlı ve sadece tek bir ülkede geçerli olan biletlerden alabilir veya tüm ülkelerde geçerliliği bulunan biletinizi alarak 30 gün boyunca çizdiğiniz rota doğrultusunda ilerleyebilirsiniz. Avrupa’da tren yolculuğu yapmanın en büyük avantajlarından biri de şehirlerin ve ülkelerin tüm güzelliklerini çok daha yakından görme fırsatına sahip olmanız. Bu arada, isterseniz bazı ülkeler arasında uçakla seyahat ederek uzun mesafeleri kısaltabilir ve çok daha fazla yer görebilirsiniz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.