Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Ek vergi artışı yerli üretime katkı sunmaz’

İthal tablet ve telefon ürünlerine konulacak ek vergi, elektronik sektörünü mutlu etmedi. Sektörün önde gelen isimlerinden Cepkask AŞ Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, artışın yerli üretime katkı sunmayacağını vurguladı.Gülgeç, ek vergilerle...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Ek vergi artışı yerli üretime katkı sunmaz’
İthal tablet ve telefon ürünlerine konulacak ek vergi, elektronik sektörünü mutlu etmedi. Sektörün önde gelen isimlerinden Cepkask AŞ Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, artışın yerli üretime katkı sunmayacağını vurguladı.

Gülgeç, ek vergilerle ilgili şunları ifade etti:

“ Yerli üretimi teşvik etmek ülkemiz için kaçınılmaz bir gereklilik. Hükümetimizin bu yönde çabaları ve katkıları takdirle karşılanmalı. Bir şekilde bizim de içeride üretip, Güney Kore örneğinde olduğu gibi dünyaya hitap eden markalar yaratmamız gerekiyor. Bu konuda her kesimin elinden gelen katkıyı vermesi gerekir. Ancak bu uygulamalar, tekniği ve dünyaya uyumu karşılayacak bir altyapınız yoksa yerli üretime bir katkı sunmayabilir. Şu an Türkiye’de anakart ve ekran üretimi yapılmıyor. Yerli üretim yüzde 70 oranında ithalata bağlı yürütülüyor. Daha Türkiye yerli üretimde kendi kendine yetecek bir durumda değil.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.