Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğirdir’den ülke ekonomisine 400 milyon lira katma değer

Yıllık 350 Bin Ton Elma Üretimi İle Ülke Ekonomisine 400 Milyon Lira Katma Değer Sağlanan Isparta'nin Eğirdir İlçesinde, Elma Üreticisinin Yüzü Gülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğirdir’den ülke ekonomisine 400 milyon lira katma değer
Yıllık 350 bin ton elma üretimi ile ülke ekonomisine 400 milyon lira katma değer sağlanan Isparta’nın Eğirdir ilçesinde, elma üreticisinin yüzü gülüyor.
Son dönemde gerek Rusya ile gerekse Ortadoğu ülkeleri ile geliştirilen iyi ilişkiler, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde elma üreticisini memnun ediyor. Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, Eğirdir bölgesinde elma üretiminde lokal dolu yağışı dışında bir sıkıntının olmadığını ifade etti. Bu sene yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle çiçeklenme döneminin biraz erken başladığını belirten Sarıdoğan, buna bağlı olarak elmada hasat döneminin biraz erken başlayabileceğini söyledi. "Bu sene Rusya ve Ortadoğu ülkelerine yapılacak olan ihracatın artmasına bağlı olarak Eğirdir’e daha fazla tüccar bekliyoruz" diyen Sarıdoğan, hem rekolte bakımından hem de kalite bakımından elmada altın yıl olacağını söyledi.
"Bölgeye 6 adet bilgisayarlı erken uyarı cihazı kuruldu"
Eğirdir bölgesinde 60 yıla varan tecrübe ile elma yetiştiriciliği yapıldığını belirten Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ise, Eğirdir’e has iklim özelliklerinden dolayı kaliteli elma yetiştirildiğini söyledi. Eğirdir Gölü ile Kovada Gölü arasında kalan Boğazova bölgesinin elma yetiştiriciliğinde ülke açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Kaymakam Akdaş, bu önem doğrultusunda bölgeye 6 adet bilgisayarlı erken uyarı cihazı kurulduğunu ifade ederek, bu cihazların verilerine göre ilaçlama yapıldığını ve buna bağlı olarak da elmada kalıntı (Pestisit) probleminin olmadığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.