Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Egeli sanayicilerden ‘Sanayi 4.0’ çağrısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (ebso) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Sanayi 4. 0 Kavramının Sadece Beş Yılda Teorik Bir Kavram Olmanın Ötesine Geçerek Küresel Ekonomiye Yön Verir Hale Geldiğini Belirterek, Bu Konuda Ulusal Strateji Hazırlanması Çağrisinda Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Egeli sanayicilerden ‘Sanayi 4.0’ çağrısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Sanayi 4. 0 kavramının sadece beş yılda teorik bir kavram olmanın ötesine geçerek küresel ekonomiye yön verir hale geldiğini belirterek, bu konuda ulusal strateji hazırlanması çağrısında bulundu. Yorgancılar, “Bu akıl çağında, yenilik ve teknolojik ilerleme misyonuna sahip olmak ve kapsamlı bir Sanayi 4.0 stratejisi geliştirmek, gelişmiş bir ekonominin olmazsa olmazı haline gelmiştir” dedi.
2011 yılında Almanya’da gerçekleştirilen bir fuarda ilk kez dile getirilen Sanayi 4.0’ın, her geçen gün, ekonomi dünyasının merkezine daha çok yerleştiğine tanık olduğumuz bir dönemden geçildiğini kaydeden Yorgancılar, “Bu dönem, teknolojik ilerleme odağında ciddi bir dönüşümü de beraberinde getirmektedir. Söz konusu dönüşüm kapsamında, sokaklardan şehirlere, ofislerden fabrikalara kadar hayatımız teknoloji odağında durmaksızın yenilenmektedir. Bu yenilenme, en açık etkisini ise iş dünyası üzerinde göstermektedir. Akıllı fabrikalar, sanayi sektörünün giderek daha çok temelini oluşturmakta; robotlar, küçük bir ofisten büyük bir fabrikaya kadar iş dünyasına hakim olmaktadırlar” dedi.
Davos Zirvesi’nin ana teması
Geçtiğimiz Ocak ayında, Davos Ekonomik Zirvesi’nin Sanayi 4.0 ana teması ile gerçekleştirildiğini hatırlatan Yorgancılar, “Zirve kapsamında, Sanayi 4.0’ın küresel ekonominin rehberi haline geldiği vurgusu yapılması dikkat çekicidir. Bu bağlamda, Sanayi 4.0’ın rehberliğini üstlenen ülkeler, aynı zamanda küresel ekonomin liderliğini de üstleneceklerdir” diye konuştu.
Farkındalığı arttırmak için kitap hazırlandı
Bu noktada ülkemizde Sanayi 4.0’ın tanınırlığının ve konuya olan ilginin özellikle son bir yıl zarfında dikkat çekici biçimde arttığını ifade eden Yorgancılar şunları söyledi:
“Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak, konuya ilişkin farkındalığın artmasına katkı sunmak amacıyla hazırladığımız, “Sanayi 4.0-Uyum Sağlayamayan Kaybedecek” başlıklı kitabımızın, geniş kitlelerce ilgi görmesi, bu anlamda bizler için gurur verici olmuştur. Bu noktada, en büyük beklentimiz, Sanayi 4.0 konusunda ulusal bir strateji hazırlanması ve mikrodan makro ölçeğe kadar tüm iş yerlerinin ve iş prensiplerinin bu strateji doğrultusunda yeniden yapılandırılmasıdır. Bu yapılandırma, katma değerli üretimde atağa geçmemizi ve teknoloji ihracatı yapan gelişmiş ekonomiler sınıfında ülkemizin de yer almasını, böylece 2023 hedeflerimize daha da yakınlaşmamızı sağlayacaktır.”
"Eğitim konusu unutulmasın"
Sanayi 4.0 konusunda çok önemli olan diğer bir ayağı ise eğitimin oluşturduğuna dikkat çeken Yorgancılar, “Zira, Sanayi 4.0’ın anahtarı olan teknolojik ilerleme, ancak ve ancak dinamik bir eğitim almış, yaratıcı ve yeni icatlar geliştirebilen kuşaklar tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Sanayi 4.0 stratejisi odağında Ar-Ge yatırımlarının artırılması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve teknoparkların yaygınlaştırılması, bu noktada bir kez daha önem kazanmaktadır. Sanayi 4.0 bilincinin yaygınlaştırılması için iş insanları olarak çaba göstermeye ve ülkemizde konuyla ilgili atılacak adımları heyecanla izlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.