Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Denizi’ni verimli kullanma çağrısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye ile Yunanistan arasında derin ve güçlü bağlara dikkat çekerek, iki ülkeyi birbirine bağlayan Ege Denizi’ni en verimli biçimde kullanma çağrısında bulundu....

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ege Denizi’ni verimli kullanma çağrısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye ile Yunanistan arasında derin ve güçlü bağlara dikkat çekerek, iki ülkeyi birbirine bağlayan Ege Denizi’ni en verimli biçimde kullanma çağrısında bulundu. Bunun bir örneği olarak, Menemen Ticaret Odası’nın Foça ile Midilli arasında feribot seferleri başlatmasını gösteren Yorgancılar, “İzmir-Ayvalık arası 2 saat, İzmir-Foça arası ise 45 dakika. Foça-Midilli arası gemi seferleri başlatıldığı takdirde İzmir ile Midilli arası ticari ve turistik ilişkiler artış gösterir.” dedi.

84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) açılışına gelen Midilli Belediye Başkanı Spryos Galinos, EBSO Başkanı Yorgancılar’ı ziyaret etti. Türkiye ve Yunanistan’ın, üretim için ar-ge ve inovasyon yatırımlarına ağırlık vermesi gerektiğini ifade eden Yorgancılar, “Yunanistan ile güçlü ilişkilerimiz söz konusu. Yakın bir zamanda iki ülkede de seçim olacak. Yine Suriye’deki durum nedeniyle kıyılarımızdaki mülteciler ortak sorunumuz. Bu konuda iki ülke de gerekli gayreti gösteriyor. Umarız sorun, daha da büyümeden çözüme kavuşur.” dedi. Yorgancılar, karşılıklı ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde ortak deniz olan Ege’nin azami verimle kullanılması gerektiğini de belirtti.

‘SEFERLER MARİNA YATIRIMI TAMAMLANINCA BAŞLAR’

Başkan Galinos ise halen Polomari Limanı’nda devam eden marina yatırımının tamamlanmasının ardından Foça ile Midilli arasında feribot seferlerinin başlatılacağını belirterek, “Bu gerçekleşene kadar bizler, sıcak dostluklarla ilişkilerimizi arttırmak için sağlam adımlarla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.