Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edremit Körfezi’nde zeytin üreticisi sıkıntılı

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Edremit Körfezi yöresinde Tariş’in zeytinyağında açıkladığı 5 liralık avans fiyat zeytinciyi üzdü. Zeytin hasadının en yoğun günlerinin yaşandığı Burhaniye, Edremit,...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edremit Körfezi’nde zeytin üreticisi sıkıntılı
Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Edremit Körfezi yöresinde Tariş’in zeytinyağında açıkladığı 5 liralık avans fiyat zeytinciyi üzdü. Zeytin hasadının en yoğun günlerinin yaşandığı Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerindeki üreticiler işçi ücretlerini ödeyemez duruma geldi.
Edremit Körfezinde zeytin hasadının en hareketli günleri yaşanırken, Tariş Zeytinyağı Birliği’nin zeytinyağında aside göre 5 lira ile 2 lira arasında avans fiyat açıklaması çiftçiyi üzdü. Geçen sene dizyemlik zeytinyağlarına 18 lira fiyat veren Tariş Zeytinyağı Birliği’nin bu yıl izlediği fiyat politikası binlerce zeytin üreticisini mağdur etti. Üreticilerin çok zorda olduklarını anlatan Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, üreticilere dert anlatamaz duruma geldiklerini söyledi. Her gün yüzlerce zeytincinin kendilerine geldiğini anlatan Duman, ”Bu sene Tariş’in açıkladığı avans fiyat işçi ücretlerinin yarısını bile karşılamıyor. Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin’i aradım. Avans fiyatın çok düşük olduğunu söyledim. Çiftçiyi mağdur etmeyeceklerini söyledi. Zeytinci İzmir’deki Birlik Başkanı Cahit Çetin’e ulaşamıyor. Ama her gün bize geliyor. Tariş’in bu tavrı zeytinciyi tüccara mahkum etmektedir. Çiftçi çok mağdur. Bu fiyatlarla zeytin toplanmaz. Tariş’in bu avans fiyatı gözden geçirmesini bekliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.