Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Düzeltme) Ayık, TOBB Adına Unwto Başkan Yardımcılığı’na Seçildi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2 dönemden bu yana başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) Yönetim...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2015 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2015 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2 dönemden bu yana başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) Yönetim Kurulu’na başkan yardımcısı olarak girdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2 dönemden bu yana başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün 21’inci Genel Kurulu 12- 17 Eylül 2015 tarihlerinde Kolombiya’nın Medellin kentinde yapıldı. 160’ın üzerinde ülkenin üye olduğu UNWTO’nun genel kuruluna 50 ülkenin turizm bakanı ile diğer üye ülkelerin bakan yardımcıları ve üst düzey temsilcileri katıldı. Genel kurul kapsamında yapılan seçimlerde TOBB, 500 üyeden büyük çoğunluğunun desteğini alarak, Mart 2012’den beri sürdürdüğü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine üst üste 3’üncü kez seçildi.
2 YIL TEMSİL EDECEK
UNWTO’nun yönetiminde TOBB’u 2 yıl süreyle TÜROFED ve TOBB Turizm Sektör Meclisi Başkanı Osman Ayık temsil edecek. UNWTO yönetiminde Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Jamaika, Uruguay, İspanya, ABD, İngiltere, Hollanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Kolombiya, Arjantin, Malezya, Hindistan, Azerbaycan ve Mısır da bulunuyor.
Başkan Ayık, başkan yardımcısı olarak seçildiği Dünya Turizm Örgütü’nde bu görevi 2 yıl boyunca icra edeceğini söyledi. Genel kurulun ardından TOBB adına yönetimde yer aldığı için mutlu olduğunu ifade eden Osman Ayık, Türkiye’nin bu tür bir örgüt içerisinde yönetim kurulunda üyesinin bulunmasının önemli olduğunu kaydetti.
Ayık şöyle devam etti, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) Turizm Meclis Başkanı olarak UNWTO’da ben temsil edeceğim. 2 yıl boyunca bu görevi ben yapacağım. 50’nin üzerinde farklı ülkeden turizm bakanının katıldığı ve turizmin kapsamlı bir şekilde konuşulduğu bir ortamdı. Başarılı bir genel kurul oldu. 22’nci genel kurul Çin’de yapılacak. Bu yönetim kurulunda da Türkiye’nin dışında çok farklı ülkeler temsil edilecek. Ülkemiz adına önemli bir konumdur. Türkiye geçen 25 yıllık süreç içerisinde dünya turizminde önemli hamleler yaptı. Bizim gibi iddialı ülkelerin bu tür yapılar içerisinde yer alması ve söz sahibi olması önemlidir. Birkaç özel projemiz var. Turizm hareketini kolaylaştıracak özellikle sivil havacılık alanında çalışılması gereken işler var. Heybemizde turizm hareketinin kesintisiz ve ivmesini artırabilirsek bundan en iyi şekilde faydalanacağız. Genel kurulda Türkiye’ye bakış açısı gayet olumluydu” diye konuştu.
Öte yandan, Başkan Ayık, UNWTO Yönetim Kurulu başkan yardımcılığına getirilmesinde destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.