Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın ilk üzüm çekirdekli makarnasına ‘World Tour Ülke Ödülü’

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markası Arbella, ürettiği dünyanın ilk üzüm çekirdekli makarnası ile Paris’te düzenlenen Sial World Tour 2016 Yarışması’nda Ülke Ödülü’nü aldı.Arbella Makarna, 28 ülkenin en prestijli dergi...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markası Arbella, ürettiği dünyanın ilk üzüm çekirdekli makarnası ile Paris’te düzenlenen Sial World Tour 2016 Yarışması’nda Ülke Ödülü’nü aldı.
Arbella Makarna, 28 ülkenin en prestijli dergi editörlerinin jüri üyesi olduğu Sial World Tour 2016 Yarışması’ndan ödülle döndü. Yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın ilk üzüm çekirdekli makarnası, dünya gıda otoritelerinden tam not aldı. Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Sial World Tour ödül töreninde Üzüm Çekirdekli Makarna ile Arbella’ya verilen Ülke Ödülü’nü Arbella Makarna Genel Müdürü Abdülkadir Külahçıoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Arslan Hazar, Niklas Trentaus’un elinden aldı.
"Ürünümüzü dünya pazarına sunmanın gururunu Türkiye ile paylaşıyoruz"
Ödül töreni sonrası açıklama yapan Arbella Makarna Genel Müdürü Külahçıoğlu, üzüm çekirdekli makarna ile ilgili bilgiler verdi. İki yıllık bir ar-ge çalışması sonucu makarnayı dünyanın en iyi antioksidanlarından biri olan üzüm çekirdeği ile birleştirmeyi başardıklarını belirten Külahçıoğlu, "Tüketicimize sunduğumuz Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna ile sağlığı, faydayı ve yeniliği bir araya getirdik ve dünyada bir ilk olma özelliği ile de öne çıktık. Yaklaşık 30 ülkeden 3’er ürünün değerlendirmeye alındığı yarışmada üzüm çekirdekli makarnamız ile finale kaldık. Türk geleneklerini ve Türk damak tadını yansıtması, Türkiye ve dünya pazarlarına bir yenilik getirmesi ve sağlıklı olması gibi kriterlerle ülkemizi temsil etme hakkı kazandık. Ülkemizi temsil etmekten ve ödülle dönmekten büyük bir onur duymaktayız. Ürünümüzü dünya pazarına sunmanın gururunu Türkiye ile paylaşıyoruz" dedi.
Gerek ürün çeşitliliği gerekse ambalaj teknolojileri ile Türkiye ve dünya tüketicisinin talep ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Külahçıoğlu, makarnanın faydalarına ek olarak üzüm çekirdeğinin antioksidan ve anti-aging özelliğini, yüksek E vitamini, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir içeriğini ürüne eklediklerini söyledi. Arbella üzüm çekirdekli makarnanın gerek sağlığa ek katkısı gerekse damak tadına uygunluğu ile büyük bir talep gördüğünü vurgulayan Külahçıoğlu "Geliştirilen özel ürünlerin dünyadaki Türkiye makarnası algısına ve tüketiminin artmasına da katkı sunacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.
"Dünyada makarna severlerin markası olmayı hedeflemekteyiz"
Yıllık 220 bin ton irmik ve 200 bin ton makarna üretim kapasitesine sahip Arbella Makarna’nın Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk üç firması arasında yer aldığını kaydeden Külahçıoğlu, şöyle devam etti:
"Her türlü bireysel tüketim ve endüstriyel ihtiyacı karşılayabilecek altyapıya, kapasiteye ve teknik donanımına sahibiz. 100’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyada makarna severlerin markası olmayı hedeflemekteyiz. Bunun için de tüketicimize dünyadaki yeni ürün çeşitlemelerini takip edip bulabilecekleri alternatifi bol, sağlıklı ve doğal ürünler sunmak için çalışmalar yapıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.